Liiga ei lähde siirtämään peruttuja otteluita – sarjataulukon sijoitukset määräytyvät uudella tavalla

Aleksi Mustonen maali kärpät liiga - pallomeri.net

Liiga joutui ikävään tilanteeseen, sillä HIFK:n joukkueesta löytyi koronatartunta, minkä johdosta karanteeniin joutui helsinkiläisjoukkueen lisäksi myös SaiPa sekä KooKoo.

HIFK:n ja SaiPan määrättiin 14 päivän karanteeniin, kun taas KooKoo odottaa tällä hetkellä omaehtoisessa karanteenissa terveysviranomaisten päätöstä tilanteeseen. Tämän johdosta pelejä menee siirtoon useita ja tässä vaiheessa runkosarjaa uusien pelipäivien löytyminen on sula mahdottomuus. Tämä huomattiin myös Liigan toimistolla, sillä maanantaina tuli päätös, että otteluita ei edes yritetä siirtää, vaan ne jäävät pelaamatta.

Perutut pelit tarkoittavat sitä, että joukkueilla on runkosarjan loputtua pelattuna eri määrä otteluita. Näin ollen runkosarjan sijoitukset tullaan määrittämään pistekeskiarvon perusteella.

Mainos alkaa

– Tästä johtuen Liigahallitus päätti, että Liigan runkosarjassa viranomaisten karanteenimääräysten vuoksi pelaamatta jäävät ottelut perutaan kokonaan, ja lopulliset runkosarjasijoitukset määräytyvät pistekeskiarvon perusteella, Liigan tiedotteessa todetaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että ainakin HIFK ja SaiPa tulevat pelaamaan useamman ottelun vähemmän kuin muut. Myös KooKoo saattaa olla vastaavan tilanteen edessä, jos joukkue määrätään viranomaisten toimesta karanteeniin.


Joukkueet: