Perälauta tuli vastaan – Liiga ei enää siirrä otteluita, pistekeskiarvo ratkaisee sijoitukset

Kristian Pospisil Lukko Liiga / Pallomeri.net

Liiga teki odotetun päätöksen, kun peruttujen otteluiden pelaaminen muuttui liian haastavaksi. Sijoitukset määrätään pistekeskiarvolla.

Liiga tiedotti tiistaina, että sarjan hallitus on vahvistanut ennen kauden alkua määriteltyjen poikkeussääntöjen käyttöönoton runkosarjasijoitusten kriteereiksi, koska kaikki joukkueet eivät pysty pelaamaan täyttä 60 ottelun runkosarjaa.

Joukkueiden sijoitukset sarjataulukossa määräytyvät siis loppukauden osalta ensisijaisesti pistekeskiarvon perusteella. Koronaviruksen aiheuttamien otteluiden perumisien johdosta siirtyneitä otteluita ei ole enää mahdollista siirtää myöhäisempään ajankohtaan. Liigahallitus ja Liigan johtoryhmä ovat todenneet, että tässä tilanteessa joudutaan viime kauden tapaan siirtymään pistekeskiarvon käyttöön.

Tilanteeseen tultiin, kun kahdelle ottelulle (Lukko–Sport ja Lukko–HIFK) ei enää onnistuttu löytämään uutta pelipäivää, vaan nämä ottelut jäävät kokonaan pelaamatta. Sen sijaan maanantailta 21.2. siirtynyt Pelicans–Lukko pelataan sunnuntaina 6.3. alkaen klo 16.

Jos pistekeskiarvot ovat runkosarjan jälkeen tasan, määritellään paremmuus kolmella tie-breakerillä. Ensimmäisenä vertailuun tulee kolmen pisteen voitot. Jos ne ovat tasan, katsotaan maalieroa ja jos tässäkin tulee tasapeli, niin enemmän kauden aikana maaleja tehnyt joukkue menee edelle.

Tsekkaa myös: Juhamatti Aaltonen kuritti Ässiä iskemällä hatullisen – tyly rankkari, upea kuvio ja loppulukemat tyhjiin