Liiga tekee merkittäviä sääntöuudistuksia – tappeluiden tulkinta muuttuu, isot rangaistukset tarkistetaan aina

liigan tuomarit videotarkistus liiga - pallomeri.net

Liiga tiedotti kaudelle 2023-2024 tehtävistä sääntömuutoksista. Merkittävimmät uudistukset koskevat tappeluita ja isoja rangaistuksia.

Liigassa tullaan näkemään alkavalla kaudella jälleen sääntömuutoksia. Merkittävin muutos koskee Liigassa jaettavia pelirangaistuksia. Alkavalla kaudella tuomarit tarkistavat tappeluita lukuun ottamatta aina kaikki isot rangaistukset videolta tilannehuoneen avustuksella.

Kyseinen toimintamalli oli käytössä jo viime kevään pudotuspeliotteluissa. Videotarkistuksen ohella tuomari voi tarvittaessa kumota annetun jäähyn kokonaan. Aiemmin tilanteesta oli aina annettava vähintään kahden minuutin rangaistus.

Toinen tulevalla kaudella nähtävä iso uudistus on se, että tappeluista voi selvitä vain viiden minuutin rangaistuksella. Pääsääntöisesti tappelusta seuraa yhä 5+20 minuutin pelirangaistus, mutta mikäli tappelun toinen osapuoli on selkeästi passiviinen ja haluton tappelemaan, voidaan hänelle tuomita vain viiden minuutin rangaistus ilman pelirangaistusta.

Sääntöjä on viilattu myös muiltakin osin. Jos molemmille joukkueille tuomitaan viidellä viittä vastaan pelatessa rangaistus, jatketaan ottelua yhä viidellä viittä vastaan.

Lisäksi jos maalivahti poistaa tahallisesti maskinsa läpiajon yhteydessä, tuomitaan ei-rikkoneelle joukkueelle tilanteesta maali aiemman rangaistuslaukauksen sijasta.

Mainittujen kohtien lisäksi myös ottelurangaistus poistuu käsitteenä sääntökirjasta kokonaan.

Tsekkaa myös: Liigan pelaajabudjetit julkaistiin – Kärpät ja Tappara kärjessä