Liiga laittoi ovet säppiin – lisenssihakemuksia ei oteta vastaan

Liiga Pitsiturnaus 2023 saksalaiskiekkoilija kisamatka Wiljami Myllylä liiga jääkiekko pelaajayhdistyksen puheenjohtaja jari kostiainen tappara - pallomeri.net

Liiga ilmoitti torstaina, että se ei tule ottamaan uusia lisenssihakemuksia vastaan edes kaudeksi 2024-2025.

Kiekko-Espoo on jo aikaisemmin ilmoittanut, että seura hakee Liiga-lisenssi kaudeksi 2024-2025. Nyt unelma murskattiin, kun Liigan uuden päätöksen myötä sarjaan ei ole mahdollista hakea lisenssiä.

Liiga kertoo syyksi sen, että sarjan pitää käydä lisenssijärjestelmän kriteeristö läpi ja päivittää vastaamaan nykyajan vaatimuksia.

– Olemme tehneet määrätietoista työtä ja tunnistimme prosessin aikana selkeästi, että lisenssiehdot vaativat tarkastelua. Maailma ympärillämme on muuttunut viime vuosina merkittävästi, ja tämä on keskeinen asia sarjan tulevaisuutta ajatellen, sanoo Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen tiedotteessa.

Sen sijaan Liigan tiedotteessa ei oteta mitään kantaa siihen, että miten tulevaisuudessa sarjaan on mahdollista nousta. Tilanne siis pysyy muuttumattomana ainakin toistaiseksi sillä lisäyksellä, että edes lisenssihakemuksia ei ole mahdollista jättää.

– Lisäksi otimme strategiatyön ensimmäisessä vaiheessa erityisesti huomioon sen, miten suuri vastuumme on Liigan pitkän tähtäimen kehityksestä. Olemme pohtineet asioita laajasti ja avoimesti, mutta haluamme tehdä vain tarkasti harkittuja ratkaisuja. Siksi työ jatkuu edelleen. Mikä tahansa hätiköinti olisi virhe, Hiltunen jatkaa tiedotteessa.

Kiekko-Espoo riveissä ei olla ihan yhtä mieltä Liigan kanssa, vaan seura julkaisi oman kannanoton asiaan, jossa se toivoo päätöksen korjaamista.

– Tottakai toivomme, että tämä päätös ei ole lopullinen. Haluamme jatkaa rakentavaa dialogia Liigan kanssa, että pääsemme esittämään asiamme vielä tulevan kauden aikana. Espoo kuuluu liigakartalle ja tämä viesti välittyy toivottavasti koko ajan voimakkaampana, Kiekko-Espoon puheenjohtaja Ami Rubinstein sanoo tiedotteessa.