Epäoikeudenmukaiset tuomiot törmäyksistä tuomariin herättivät – Liiga ottaa poikkeussäännön käyttöön

Aleksi Laakson Aleksi Laakso Liiga

Liiga-kaukaloissa on nähty raakoja tuomioita puhtaista vahinkotörmäyksistä, joten nyt oikeusmurhia yritetään välttää videotarkistuksilla.

Liigassa on kuluvalla kaudella annettu todella ankaria tuomioita tilanteista, joissa pelaaja ja tuomari ovat törmänneet täysin vahingossa. Asiaan tulee nyt mitä todennäköisimmin muutos, kun sarja ottaa käyttöön poikkeussäännön.

Poikkeussäännön nojalla Liigan erotuomareilla on jatkossa mahdollisuus tarkistaa videolta tuomariston fyysisen koskemattomuuden loukkausta koskevat rikkeet. Muutos astuu voimaan heti.

Muutos lisää sekä pelaajien että tuomareiden oikeusturvaa ja parantaa pelin yleistä oikeudenmukaisuutta. Puutteellisin tiedoin tehtyjen tuomioiden määrän väheneminen on kaikkien osapuolien etu.

Jatkossa, kun päätuomari menee tarkistamaan mahdollista rikettä koskien kyseistä sääntökohtaa, on tuomarilla kaksi mahdollisuutta. Hän voi joko vahvistaa tulossa olleen rangaistuksen tai perua sen kokonaan. Tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta ainoa sääntökirjan mahdollistama rangaistus on pelirangaistus.

Liiga ottaa käyttöön poikkeussäännön, joka mahdollistaa videotarkistuksen tapauksissa, joissa erotuomarin koskemattomuutta on mahdollisesti loukattu:

Katso myös: Tappara teki hulvattoman “cover-version” räppäri Gettomasan hittihaastattelusta