Liiga varautuu kaikkiin vaihtoehtoihin – pelejä voi jäädä jopa kokonaan pelaamatta

HIFK Iikka kangasniemi liiga hockey night

Liiga todella pyrkii varautumaan kaikkiin mahdollisiin vaihtoehtoihin ja tekee kaikkensa, että alkava kausi saataisiin pelattua.

Liiga avaa kautensa torstai-iltana ja koko kiekkokansa toivoo parasta sen suhteen, että kausi saataisiin pelattua keskeytyksittä loppuun asti. Taustalla Liiga kuitenkin valmistautuu kaikkiin vaihtoehtoihin ja pyrkii tekemään kaikkensa turvatakseen kauden loppuun pelaamisen.

Liiga tiedotti kauden aattona, että Liigahallitus on päättänyt joukkueiden sijoitusten määräytymisestä runkosarjassa koronaepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Sarjasijoitus määräytyy kaudella 2020-21 tarvittaessa pistekeskiarvon perusteella. Kriteereissä on lisäksi määritelty minimiottelumäärä playoffs-otteluihin jatkaville joukkueille.

Mahdollisesti koronanepidemian vuoksi pelaamatta jäävät ottelut pyritään siirtämään toiseen ajankohtaan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, näiden otteluiden osalta Liigassa ei tuomita tällä kaudella luovutusvoittoja tai -häviöitä. Tässä tilanteessa ottelu voi jäädä pelaamatta, eikä sitä huomioida sarjataulukossa.

Mikäli runkosarja päättyy tilanteessa, jossa otteluita on jäänyt pelaamatta, sarjasijoitus määräytyy pistekeskiarvon perusteella. Playoffs-otteluihin päästäkseen joukkueella on kuitenkin oltava pelattuna vähintään puolet eniten pelanneen joukkueen otteluiden määrästä.

Jos joukkueiden ottelukohtainen pistekeskiarvo on poikkeustilanteen kriteerien voimassa ollessa sama kahden joukkueen välillä, kolmen pisteen voittojen lukumäärä määrittää niiden järjestyksen taulukossa. Siitä eteenpäin ovat Liigan mukaan voimassa normaalit sarjataulukon järjestämiskriteerit.

Tsekkaa myös: JYP iski tiukan linjauksen – katsomoon ei asiaa ilman kasvomaskia