MTV: Liiga teki rajun päätöksen – kausi pelataan joka tapauksessa loppuun yleisöllä tai ilman

saipa onnekas liiga-maali - pallomeri.net

MTV uutisoi, että Liiga on tehnyt kovan päätöksen kautensa jatkon suhteen. Kausi pelataan loppuun, oli yleisöä tai ei.

MTV uutisoi, että Liiga tulee jatkumaan suunnitellusti kauden loppuun saakka, vaikka ottelut jouduttaisiin pelaamaan ilman yleisöä. Sarjan puheenjohtaja Heikki Hiltunen vahvisti MTV:lle, ettei sarjaa aiota keskeyttää.

– Pelaamme täysillä ohjelman mukaan, on yleisöä tai ei. Kauden keskeyttäminen olisi huonoin ja kallein vaihtoehto. Haluamme pelata kauden loppuun ja tarjota yleisölle mielihyvää ankeina aikoina, Hiltunen toteaa.

Liiga siirsi viimeksi maanantaina kaikkiaan 21 ottelua, mutta tämän päätöksen myötä ottelusiirroille ei ole enää tarvetta, jos joukkueissa ei ilmene koronatapauksia.

Mainos alkaa

– Jos lopettaisimme kauden, seuroja menisi varmasti konkurssiin. Nytkin se on hyvin mahdollista. Sitten kaikki on kiinni paikallisista yrityksistä, omistajista tai mesenaateista, että haluavatko he säilyttää liigakiekon, Hiltunen pohtii.

Hiltusen mukaan kauden jatkaminen on tärkeää yhteistyösopimusten säilyttämisen takia. Seurat eivät enää kestäisi tilannetta, jossa ne joutuisivat maksamaan takaisin jo saatuja sopimussummia.

– Emme elättele toiveita, että pääsisimme pelaamaan täysille katsomoille kauden aikana. Toiveena olisi kuitenkin, että saisimme pelata ainakin osan kaudesta niillä rajoituksilla, jotka olivat käytössä syksyllä, Hiltunen toivoo.

Hiltusen mukaan Liigan johto ja hallitus ovat yrittäneet vaikuttaa vahvasti viranomaisiin ja politiikkoihin rajoitusten höllentämiseksi.

– Tämä on kuitenkin taistelua tuulimyllyjä vastaan. Ei SM-liiga voi muuttaa viruksen kulkusuuntaan, joten meidän pitää vaan sopeutua, Hiltunen sanoo.

Hiltunen myös muistuttaa, että jos joku Liigan osakkaista menisi konkurssiin, niin samaa seuraa ei nähtäisi sarjassa enää seuraavana syksynä.

– Tilanne menee niin syvälle, että paluu on vuosien prosessi. Silloin lähtevät rahoitus junioreilta, hallivuokrat ja palveluntarjoajien työt, Hiltunen näkee.

Tsekkaa myös: Video: Liigassa nähtiin kauden erikoisin osuma – Sportin Filip Riska sai loistavan ”syötön” tuomarilta