MTV: Isot Liiga-seurat saivat tahtonsa läpi – liigaosakkeen hinta on lähes puolittumassa

Heikki Hiltunen Liiga

Liiga ilmoitti laajennusjoukkueiksi pyrkiville Mestis-seuroille rajun osakehinnan, mutta hinta on nyt tulossa ryminällä alas.

MTV uutisoi, että Liigan osakkaat, eli seurat, ovat päässeet yhteisymmärrykseen Kiekko-Espoolta vaadittavasta liigaosakkeen merkintähinnasta. Vähemmän yllättäen summa on tullut merkittävästi alaspäin aiemmin ilmoitetusta hinnasta.

Viimeisimpien käänteiden jälkeen osakkeen hinta on selvästi lähempänä lähes vuosikymmen sitten käytettyä 1,8 miljoonaa euroa kuin Liigan viime syksynä ilmoittamaa 3,67 miljoonaa euroa. Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen perusteli marraskuussa älyvapaata hintaa liigaosakkeen arvonnousulla.

Liigaosakkeen merkintähinta on aiheuttanut Liigan osakkaiden kesken suurta erimielisyyttä. Varsinkin isoimmat seurat ovat vaatineet osakkeelle selvästi järjellisempää hintaa.

Liigan viimeisimmät laajennusjoukkueet, eli Jukurit, KooKoo ja Sport maksoivat osakkuudestaan edellä mainitun 1,8 miljoonan euron verran. Aivan tällä summalla Kiekko-Espoo tuskin mukaan piiriin pääsee, sillä hintaan on suunnitteilla ainakin indeksikorotuksia.

Tarkkaa summaa ei kuitenkaan ole vielä päätetty. Asian nuijii lopullisesti Liigan yhtiökokous sen jälkeen, kun asiasta on päästy yhteisymmärrykseen Kiekko-Espoon kanssa.

Hiltunen kuitenkin vahvisti MTV:lle, että seurojen kesken on päästy sopuun osakkeen merkintähinnasta.

– Liigan osakaskokous on pidetty asian tiimoilta, osakkaiden kanssa on käyty se läpi ja on päädytty yhteiseen merkintähinnan asetantaan ja siihen liittyviin ehtoihin. En tällä hetkellä halua millään tavalla kommentoida sitä merkintähintaa, Hiltunen sanoo.

Sekä Hiltunen että Kiekko-Espoon puheenjohtaja Ami Rubinstein kertovat osapuolten yhä neuvottelevan lopullisesta summasta. Liigalla on ollut painetta tarkistaa määrittelemäänsä osakkeen merkintähintaa. Useat tahot ovat epäilleet nousuehtoja kilpailulain vastaisiksi ja uhkakuvana Liigassa on pidetty asian etenemistä Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkittavaksi.

Tsekkaa myös: Viaplay julkisti tiimin jääkiekon MM-kisoihin – tässä selostajat ja asiantuntijat


Joukkueet: