Pelaajayhdistyksen jyrähdys toimi – Liiga muuttaa jälleen kurinpitokäytäntöään

Alexander Bonsaksen KooKoo Liiga / Pallomeri.net

Liiga ja Pelaajayhdistys ovat sopineet uusista linjauksista, jotka koskevat päähän kohdistuneista taklauksista annettavia sanktioita.

Liigan hallitus muutti joulukuussa rangaistusasteikkoa päähän kohdistuneista taklauksista, minkä perusteella pelikielto olisi aina vähintään viisi ottelua.

Pelaajayhdistys ei päätöksestä pitänyt, sillä heitä ei asiassa kuunneltu, vaan päätös lyötiin läpi Liigan hallituksessa. Pelaajayhdistys otti kantaa tilanteeseen viime viikolla, kun se julkisti tiedotteen asiaan liittyen.

– On selvää, että liigahallituksen toimintatapa aiheuttaa paheksuntaa, eikä vain pelaajayhdistyksessä – liigahallitus ohitti päätöksellään pelaajien lisäksi myös seurat, valmentajat, tuomarit ja kurinpidon, tiedotteessa todetaan.

Mainos alkaa

Nyt linjauksiin on tehty muutoksia, sillä Liiga ilmoitti tänään uudet tarkennukset päähän kohdistuneiden taklausten sanktioihin.

– Liiga ja Pelaajayhdistys sopivat, että pelaajilta pidätettävä palkan osa määräytyy mainitusta korotuksesta riippumatta kuitenkin kauden aiemman kurinpitolinjauksen ja pelaajasopimusten ehtojen mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että pelaajilta ei pidätetä palkkaa korotetun kurinpidollisen sanktion perusteella, tiedotteessa sanotaan.

Tämän lisäksi korotetun kurinpidollisen sanktion tarkennettiin koskevan ainoastaan taklaustilanteita.

– Ottelurangaistuksen arvoisiksi arvioitujen päähän kohdistuneiden taklausten osalta Liiga-hallitus tarkentaa 5 ottelun pelikiellon minimirangaistuksen koskevan vain taklaustilanteita. Muista jääkiekon sääntökirjan kohdan 124 mukaan päähän kohdistuneiksi taklauksiksi luettavista rikkeistä voidaan antaa myös lyhyempi pelikielto, Liigan tiedotteessa sanotaan.