Liiga mätkäisi Pelicansille sakot Iida Vainio -kohusta – “Provosoinut vastustajan pelaajaa”

Pelicans

Liiga tiedotti torstaina, että se on määrännyt sakot Pelicansille finaalisarjan tapahtumista, jossa se yritti provosoida Tapparan pelaajaa.

Neljännen finaalin aikana nähtiin tapahtumaketju, joka aiheutti pahennusta monessa leirissä. Pelicans näytti videotaululla useampaan otteeseen seuran kutsuvieraana ollut Iida Vainiota, joka on tehnyt tutkintapyynnön kevään aikana eräästä Tapparan pelaajasta, jota hän syyttää seksuaalisesta häirinnästä.

Liiga pyysi tapahtuneen jälkeen selvitykset Pelicansilta, koska se halusi selvittää, että onko tilanteessa tarkoituksellisesti yritetty videotaulun avulla provosoida Tapparan pelaajaa.

Selvityksen seurauksena lahtelaisseuralle määrättiinkin sakot, joiden suuruutta ei avata tarkemmin.

– Kilpailusääntöjen kohdan 15. Videotaulu ja sen käyttö mukaan tapahtuma-areenan videotaululla näytettävää kuvaa ei saa käyttää provosoimaan esimerkiksi vastustajaa tai erotuomaria. Liigan hallituksen näkemyksen mukaan Pelicansin toiminta rikkoi tätä sääntöä: Pelicans on kyseisessä ottelussa provosoinut vastustajan pelaajaa videotaulua hyödyntämällä, Liigan tiedotteessa kerrottiin.


Joukkueet: