Liiga teki radikaalin päätöksen ja löi ovet kiinni lisenssien suhteen – Jokerit ei palaa kaudella 2023-2024

Mestis jääkiekko liiga khl pelaajayhdistys - pallomeri.net

Liiga tiedotti torstaina aamupäivällä shokkipäätöksestä ilmoittaessaan, ettei sarja aio myöntää uusia lisenssejä kaudelle 2023-2024.

Jääkiekon SM-liiga Oy:n osakkaat kokoontuivat maanantaina 29.8.2022 arvioimaan vallitsevaa tilannetta ja tarkastelemaan olosuhteita, joissa jokin taho tai useampi taho mahdollisesti tavoittelisi liigalisenssiä kaudelle 2023–24. Liiga tiedotti torstaina aamupäivällä, ettei sarja tule ottamaan vastaan ulkopuolelta jätettyjä lisenssihakemuksia kaudelle 2023–24.

Osakkaiden kanta oli selkeä ja ratkaisu yksimielinen. Syyt päätöksen taustalla ovat moniulotteiset, mutta ne kaikki kiertyvät Liigan ja suomalaisen jääkiekkoilun kokonaisvaltaisen edun ympärille.

Mainos alkaa:

– Nyt on yksinkertaisesti aika rauhoittaa tilanne. Osakkaat katsovat, että heillä on vallitsevissa olosuhteissa tarve ja velvollisuus suojella sekä Liigan että suomalaisen huippujääkiekkoilun intressejä, sanoo Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen tiedotteessa.

Liigan osakkaat perehtyivät kokouksessaan tarkasti ulkopuoliselta taholta tilaamaansa vaikuttavuusanalyysiin uuden joukkueen mahdollisesta liittymisestä Liigaan. Myös analyysin tulokset ohjasivat osakkaita siihen suuntaan, että aikalisä asiassa on tarpeen.

Liigan ja Suomen Jääkiekkoliiton välinen sopimus mahdollistaa Liigalle laajat toimivaltuudet hallinnoida lisenssiprosessia kokonaisvaltaisen harkintanäkökulman puitteissa.

– Meillä on oikeus ja mahdollisuus tehdä tämä linjaus, sekä selkeät perusteet. On kaikkien osapuolien kannalta parasta, että mahdolliset lisenssihakemukset tehdään riittävän huolellisesti, Hiltunen toteaa.

Niin ikään Liigan toimitusjohtaja Kati Kivimäki peräänkuuluttaa selkeyttä.

– Me arvostamme sitä, että asiat etenevät täsmällisesti ja avoimesti. Ja toki tämä antaa meille myös aikaa entisestään vahvistaa omia toimintamallejamme ja varautua tulevaan mahdollisimman huolellisesti, Kivimäki sanoo.

Myös Kiekko-Espoo pyrkii takaisin Liigaan

Liiga toteaa tiedotteessaan aivan oikein, että julkinen keskustelu on koskenut viime kuukausien ajan lähes yksinomaan Helsingin Jokereita, mutta taustalla on ollut pitkään aktiivisena myös toisenlainen hanke.

Kyseessä on Kiekko-Espoon vuonna 2017 käynnistämä projekti, jonka julki lausutuksi tavoitteeksi kerrottiin keväällä 2021 hakea paikkaa pääsarjassa kolmen seuraavan vuoden aikana. Nyt Liigan johto paljastaa, että Kiekko-Espoo on ilmaissut pyrkivänsä hakemaan liigalisenssiä kaudelle 2024–25. Kiekko-Espoon edustajat tapasivat Liigan johtoa torstaina 25.8.2022.

– Kiekko-Espoo ja Jokerit ovat toisistaan erillisiä tapauksia. Kiekko-Espoon tähtäin on kaudessa 2024–25, ja sen osalta Liiga haluaa säilyttää avoimen asenteen. Espoo on tehnyt paljon työtä vuosien ajan saavuttaakseen haluamansa, Hiltunen näkee.

Jokerien mahdolliseen lisenssihakemukseen liittyen Liiga lisää todenneensa julkisesti useaan otteeseen, että sillä on sopimuspuitteiden valossa halutessaan mahdollisuus hyväksyä esimerkiksi SJL:n alaisen sarjatoiminnan ulkopuoleltakin tuleva hakemus, vaikka lähtökohtaisesti tie Liigaan kulkee Mestiksen kautta.

Nyt Liiga haluaa terävöittää kantaansa myös tähän asiaan liittyen. Mahdollisen uuden Liiga-seuran elinvoiman ja kilpailukyvyn varmistamiseksi sarjan johto kertoo ohjaavansa kaikki uutta liigalisenssiä tavoittelevat organisaatiot ensin hakeutumaan Mestikseen.

Tsekkaa myös: Lehti: FPS hyllytti päävalmentajan ja varakapteenin – syynä baarin edustalla tapahtunut pahoinpitelyvyyhti


Joukkueet: