Liiga julkisti lisää sääntömuutoksia – kurinpitohistorian huomiointi muuttuu merkittävästi

Josh Kestner Lukko Pelikielto (liiga) - Pallomeri.net

Liiga tiedotti aiemmin tällä viikolla sääntömuutoksista. Nyt muutoksia julkistettiin lisää ja ne koskevat kurinpitokäytäntöjä.

Liiga on päättänyt muuttaa kurinpitorikkeiden uusijoiden rangaistusten ankaroittamisen periaatteita. Vanhasta laskukaavasta luovutaan ja tilalle tulee yksinkertainen kolmen asteen portaikko.

Liigan tiedotteessa kerrotaan, että sarjan kurinpitodelegaatio on käyttänyt matemaattista laskukaavaa tuomioiden ankaroittamisessa sellaisissa tapauksissa, joissa rikkoneella pelaajalla on aiempaa kurinpitohistoriaa kuluvan ja / tai kolmen edellisen Liiga-kauden ajalta.

Tästä laskukaavasta luovutaan alkavalla kaudella kokonaan. Jatkossa kurinpitodelegaatio voi ankaroittaa kurinpitotuomioita rikkeen uusijoiden kohdalla joko yhdellä, kahdella tai maksimissaan kolmella ottelulla, mutta portaikon soveltaminen kunkin tapauksen kohdalla on delegaation harkintavallassa. Ennalta määrääviä tekijöitä ei siis enää ole.

Tarkastelujakso on käynnissä oleva kausi ja sitä edeltänyt kausi. Sitä kauemmas ulottuva kurinpitohistoria ei enää vaikuta rangaistuksiin ankaroittavasti.

– Olemme selvittäneet tätä asiaa huolellisesti, ja viesti on ollut sama kaikilta toimijoilta. Pelaajat, valmentajat ja urheilujohtajat ovat kokeneet näiden uudistusten tuovan lisää oikeudenmukaisuutta kurinpitoon. Liigalle on jatkossakin tärkeää kyetä huomioimaan mahdolliset rikkeiden uusimiset kurinpitotuomioissa, se on totta kai selvää. Tämä uusi tapa on kaikille osapuolille hyvin ymmärrettävä ja antaa kurinpitodelegaatiolle hyvät edellytykset toimia, Liigan urheilujohtaja Jussi Markkanen valottaa tiedotteessa.

Päätöksen taustalla on Liigan kauden 2022–23 jälkeen teettämä laaja sisäinen selvitystyö liittyen sekä sarjan sääntöihin että sarjassa vallitseviin kurinpitolinjoihin. Näkemyksiä haettiin pelaajilta, valmentajilta, urheilujohtajilta, Liigan keskustoimistolta ja seurojen toimitusjohtajilta. Kaikkien osapuolien näkemykset olivat hyvin yksimielisiä ja vahvasti nyt tehdyn muutoksen kannalla.

Nyt tehdyllä päätöksellä Liiga liikkuu myös lähemmäs yleiseurooppalaista linjaa, jota rikkeen uusijoiden kohdalla eri maiden pääsarjoissa toteutetaan.

Tsekkaa myös: Liiga tekee merkittäviä sääntöuudistuksia – tappeluiden tulkinta muuttuu, isot rangaistukset tarkistetaan aina