Liiga korjaa sääntötulkintojaan – uudet linjaukset testiin harjoituspeleissä

Liiga korjaa sääntötulkintojaan – uudet linjaukset testiin harjoituspeleissä

Liiga tiedottaa tarkennuksista sääntötulkintoihin alkavalle kiekkokaudelle. Muutoksia tullaan testaamaan kauteen valmistavissa otteluissa.

Liiga seuraa jatkossakin pitkälti kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sääntökirjaa, mutta tiedottaa tekevänsä tarkennuksia viiden eri säännön linjauksiin kaudelle 2019-2020.

Erotuomarijohtaja Jyri Rönn kertoo Liigan tiedotteessa, että päätöksiä tehdessä on kuultu myös pelin ytimessä olevia toimijoita.

– Halusimme kuulla nimenomaan pelin osaajien mielipiteet ja muutosesitykset uusista tulkintaehdotuksista. Meille on ehdottoman tärkeää kuulla ja tietää, kuinka he näkevät mahdollisten muutosten toimivuuden käytännön tasolla. Kokoontumisessa käytiin aktiivista ja avointa keskustelua hyvässä hengessä.

– Viime kaudella saimme tilannehuoneen käyttöömme. Olemme nyt sen tuomia kokemuksia rikkaampia. Toimintaa arvioitaessa olemme huomanneet, että kaikki IIHF:n säännöt eivät kohtaa tekniikkamme suomien mahdollisuuksien kanssa. Esimerkiksi maalitilanteet pystytään käymään nykyisellään läpi entistä tarkemmin. Uusilla sääntötulkinnoilla haluamme edistää jääkiekkoa maalintekopelinä, Rönn kertoo tiedotteessa.

Uudet sääntötulkinnat päätyivät sen jälkeen Liigan johtoryhmän käsittelyyn. Johtoryhmä päätti, että uusia tulkintoja kokeillaan harjoituskauden otteluissa ja sääntöjen lopullisen voimaantulon runkosarjan otteluissa vahvistaa Liigahallitus elokuun lopulla.

Kokeiluun päätyvät tulkinnat koskevat maalialueen vaikutusta maalintekoon maalin hylkäämisen näkökulmasta, hyväksyttäviä tapoja tehdä maali, pudonneen mailan palauttamista kanssapelaajalle, virheellisiä aloituksia sekä videomaalituomarin käyttöä maalitilanteissa.

Tarkemmat linjaukset selityksineen löytyvät Liigan sivuilta.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut