Kuva: Liiga päätti sääntömuutoksesta – pelaajille määrättiin kokovisiiripakko

Kristian Vesalainen HPK Liiga liigaa / Pallomeri.net

Kun Liiga joskus pääsee jatkumaan, tulevat pelaajat näyttämään erilaisilta. Sarjaan on keskiviikkona näet määrätty kokovisiiripakko.

Marraskuun lopulla uutisoitiin, että Liiga on puuhaamassa sarjaan kokovisiiripakko. Paria viikkoa myöhemmin aikeista on tullut totta, sillä liigapelaajilla ei ole pelien jatkuessa asiaa kaukaloon ilman.

Visiirien tarkoitus on estää koronaviruksen leviäminen.

– Näin on sovittu, että kokovisiiri on käytössä, kun kausi jatkuu. Se on tartuntasuojamekanismi, vahvistaa SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä Iltalehdelle.

Mainos alkaa

Päätös asiasta tehtiin Järvelän mukaan keskiviikkona.

– Meillä oli Teams-palaveri, jossa oli kaikista seuroista yhteyspelaajat. Kävimme tämän asian läpi pelaajien ja Liigan toimitusjohtajan Riku Kallioniemen kanssa.

Uudet visiirit on toimitettu seuroihin ja ne ovat olleet jo käytössä harjoituksissa.

– Pelaajat ovat sitoutuneita tähän asiaan, jos tällä saavutetaan se, että tartunnat eivät leviä, eikä vastustaja joutuisi karanteeniin, jos tällainen tartuntatapaus tulee. Se on se pihvi tässä, Järvelä linjaa.

Kokovisiiristä oli käyty keskustelua jo viime kesästä lähtien Liigan ja pelaajayhdistyksen välillä.

– Kesällä tuli signaali, että tätä voidaan joutua harkitsemaan. Ja nyt se on realisoitunut, Järvelä toteaa.

Liigan on määrä jatkua joulun jälkeen tapaninpäivänä, jos aluehallintovirastojen tulevat kokoontumisrajoituslinjaukset sen sallivat.

Liiga määräsi liigapelaajille kokovisiiripakon, tässä Jonne Virtanen sovituspuuhissa: