Usean Liiga-joukkueen talousluvut julki – koronapandemia söi rajusti tulosta

Liigaan Liiga pelicansin u20 nuorten liiga karanteeni - pallomeri.net

Useat Liiga-joukkueet ovat julkistaneet tilinpäätöksiään kuluvalta toimintakaudelta. Koronapandemia näkyi rajusti monen seuran taloudellisissa luvuissa.

Liigassa on jouduttu tekemään isoja säästötoimia jo yli vuoden ajan, kun koronapandemia löi ovet säppiin ja tulot pienenivät rajusti. Kovista säästötoimista huolimatta toistaiseksi jokainen seura on tehnyt tappiota viime toimintakaudellaan.

Liigan suurseuroihin kuuluvan Tapparan taloutta korona kuritti poikkeuksellisen paljon, sillä seura teki lähes 800 000 euron tappiot. Myös KalPa tappiot nousivat melkein 700 000 euroon.

Useissa seuroissa selvittiin kuitenkin torjuntavoitolla, vaikka tappiota tulikin. Toiminta ei ole ainakaan toistaiseksi vaakalaudalla ja se jos mikä on positiivinen asia.

– Koronaepidemian takia kaudesta 2020–21 tuli taloudellisesti erittäin raskas. Sitoutuneiden yhteistyökumppanien ja kannattajien, julkisten tukipakettien ja mittavien sisäisten säästötoimenpiteiden ansiosta saavutettiin torjuntavoitto ja yhtiön oma pääoma pysyi positiivisena, Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén kertoo joukkueen tiedotteessa.

Toivottavaa on, että kauden 2021-2022 alkaessa yleisö pääsisi jälleen normaalisti katsomoihin ja seurat saisivat jälleen tulovirrat kunnolla käyntiin.

Nämä Liiga-joukkueet julkaisivat talousluvut:

HPK – tappiota 81 734 euroa

Ilves – tappiota 113 000 euroa

KalPa – tappiota 685 992 euroa

Sport – tappiota 176 784 euroa

Tappara – tappiota noin 780 000 euroa

Ässät – tappiota 30 774 euroa