IS:n gallup: Liiga-joukkueiden kapteenit äänestivät tulevan kauden parhaan pelaajan

Philadelphia Flyers Jori Lehterä Jori Lehterän NHL jääkiekko / Pallomeri.net

IS järjesti gallupin, jossa se kysyi kaikkien Liiga-joukkueiden kapteeneilta mielipidettä tulevan kauden parhaasta pelaajasta.

Kausi käynnistyy jopa mielenkiintoisemmissa merkeissä kuin pitkään aikaan, sillä Liigaan on saatu kauan kaivattua tähtiloistoa.

Yksi näistä tähtipelaajista on paluun tehnyt Jori Lehterä. 34-vuotias sentteri nousikin kapteenien äänestyksessä ykköseksi saatuaan neljä ääntä.

– Aika meritoitunut pelaaja. Kaikki tietävät, mihin hän pystyy. On edelleen tekijämies, TPS:n kapteeni Juhani Jasu perusteli valintaansa.

Pelicansin kapteeni Miika Roine puolestaan kertoo nähneensä Lehterän jo yhdessä harjoituspelissä ja perusteli valintaansa näkemällään suoritustasolla. Jasun ja Roineen lisäksi Lehterän arvottivat parhaaksi myös Tapparan kapteeni Otto Rauhala ja HIFK:n Teemu Tallberg.

Toiseksi Liiga-kapteenien äänestyksessä nousi Ilveksen Eemeli Suomi, joka oli ainut kaksi ääntä saanut pelaaja. Yksittäiset äänet menivät Ilveksessä pelaaville Henrik Haapalalle, Petri Kontiolalle ja Marek Langhamerille, Kärppien Joonas Kemppaiselle ja Atte Ohtamaalle, sekä Lukon Sebastian Revolle, HIFK:n Iiro Pakariselle ja KalPan Lasse Lappalaiselle.

Liigan kausi 2022-2023 käynnistyy tiistaina ottelulla Tappara-TPS.

Lue myös: Liiga tekee merkittäviä sääntömuutoksia – visuaalinen häirintä poistuu ja valmentajan haasto muuttuu


Pelaajat: