IS: Liiga ja pelaajayhdistys istuvat neuvottelupöytään – pelaajat suostumassa myönnytyksiin

Liiga erikoiset hetket sattumukset 2019-2020

Koronavirus katkaisi kotimaisen kiekkokauden ja ajoi seurat ahtaalle liiketoimintansa suhteen. Liiga ja pelaajayhdistys neuvottelevat jatkotoimista.

Ilta-Sanomat uutisoi, että Liiga ja pelaajayhdistys aikovat yhdessä keksiä tyydyttävän ratkaisun, jolla helpottaa seurojen talousahdinkoa, jonka pelaamatta jääneet pudotuspelit ja täydellinen muunkin liiketoiminnan pysähtyminen on aiheuttanut.

Lehden mukaan kulisseissa on heti kauden keskeyttämisen jälkeen käyty keskustelua siitä, voisivatko seurat lomauttaa pelaajansa tai keskeyttää palkanmaksun painavan syyn vuoksi. Suurin ongelma lomautusajatuksessa on tietysti se, että määräaikaisella sopimuksella työskenteleviä työntekijöitä ei voinut aiemmin lomauttaa, mutta kriisiajan lakimuutoksen turvin kohta ehkä voi.

Näin ollen pelaajayhdistys aloittaa tiistaina neuvottelut Liigan johtoportaan kanssa siitä, millaisilla toimenpiteillä seurojen taloustaakkaa voitaisiin helpottaa. Yhtenä vaihtoehtona on IS:n tietojen mukaan myös pelaajien palkkojen leikkaaminen.

Mainos alkaa

– Se on yksi vaihtoehto monien muiden joukossa. Täytyy muistaa ettemme voi pelaajien puolesta sopia palkanalennuksia. Voimme toki viestiä, että mikä on kokonaisuus huomioiden kannattavaa, toteaa pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.

– Siitä kuitenkin lähdemme, että kuluvan sopimuskauden palkat kaikki seurat hoitaisivat ajallaan ja sovitusti. Kautta on vain kuukausi jäljellä, kommentoi puolestaan pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sean Bergenheim.

Uusi sopimuskausi alkaa 1. toukokuuta ja siitä eteenpäin pelaajayhdistys on valmis käymään keskusteluja tilanteen ratkaisemiseksi. Pelaajayhdistys on yhä ehdottomasti lomautuksia vastaan. Lomautustilanteessa pelaajat voisivat ajautua Kelan peruspäivärahan varaan, sillä heillä ei ole oikeutta ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan. Tilanne on todella hankala, sillä toisaalta seurojen tulevaisuus on aidosti uhattuna.

– Toivottavasti päättäjät nyt näkevät, kuinka huonoon tilanteeseen urheilijat päätyvät poikkeustilanteissa. Heiltä on lainsäädännöllä blokattu mahdollisuus työttömyyskassaan, kuittaa Saarela.

Tsekkaa myös: Juventus-vahdilta kova paljastus – Cristiano Ronaldo joutui ostamaan iMacit koko joukkueelle punaisen kortin jälkeen