Telia päätti jättää harjoituspelit näyttämättä, fanit raivostuivat – ”Aina on äänekkäitä yksilöitä”

leevi tukiainen pelicans liiga telia harjoituspelit - pallomeri.net

Liigan tv-oikeudet omistava Telia ilmoitti torstaina, että tämän kauden harjoituspelit jätetään näyttämättä. Päätös sai fanit raivostumaan.

Liigaa seuraava yleisö on viime vuosina tottunut nauttimaan myös harjoitusotteluiden televisioinneista. Twitter täyttyi torstaina murskakritiikistä, kun Liigan tv-oikeudet omistava Telia ilmoitti, ettei kanavatelevisioi tänä kesänä tai syksynä ainuttakaan harjoitusottelua. Sen sijaan se keskittyy uuteen kolmella kolmea vastaan pelattavaan formaattiin.

Alkavalla kaudella Liiga tulee yritysfuusion kautta osaksi MTV:n urheilutarjontaa ja Ilta-Sanomat tavoitti kanavan urheiluoikeuksista vastaavan johtajan Jukka Raatikaisen kommentoimaan sosiaalisessa mediassa noussutta kritiikkiä.

– Se, mitä ennen liigakauden alkua tapahtuu, on joukkueiden omaa oikeutta ja se on aina kyseisen mediayhtiön harkinnassa, miten niin sanottuja preseason-pelejä lähestytään, Raatikainen sanoo lehdelle.

Mainos alkaa

Raatikaisen mukaan yksi lähestymistapa harjoituspelien televisiointiin voisi olla kuvaustekniikan harjoitteleminen, mutta MTV:llä ei treeniä tarvita.

– Nykyisellä mediasopimuksella lähtee kolmas kausi käyntiin. Telian ja Bonnier Broadcastingin yhdistymisen jälkeen MTV ja C More ovat tulleet mukaan kuvioihin. Silloin kun Telia aloitti 2018, niin iso syy oli harjoitella tekniikkaa ja tuotantoa. Me olemme tehneet urheilulähetyksiä yli 30 vuotta. Ei meidän tarvitse testata tekniikka, me tiedämme, että se pelaa, Raatikainen kommentoi.

Televisiokanavat ovat tänä vuonna päättäneet panostaa harjoitusotteluiden sijaan uuteen 3v3 Super Series -turnausformaattiin, jota pelataan elokuun lopusta syyskuun puoliväliin. Sitä ennen pelattava Rauman perinteinen Pitsiturnaus tulee tarjolle niin sanottuna Pay-per-view -tuotteena Solidsport-palvelun kautta.

– Tänä vuonna päädyttiin tuomaan kolme vastaan kolme -turnaus tai jopa sarjamuoto. Yksittäinen matsi sieltä täältä olisi enemmän repaleinen tuote. Seuraavaksi NHL tekee oman kauden päätöksensä, ja sitten tulee KHL, SHL ja muita liigoja ennen kotimaan sarjaa, Raatikainen jatkaa.

Raatikaisen mukaan päätöksestä on tullut palautetta, mutta ne ovat hänen mukaansa yksittäistapauksia.

– Ymmärrän ihan täysin tällaisen inhimillisen reaktion, että en ole nähnyt maaliskuun jälkeen lätkää. Aina on äänekkäitä yksilöitä, mutta massa ei ole sitä mieltä, että harjoituspelit olisi pakko näyttää televisiossa, Raatikainen kuittaa.

Lue myös: NHL:n TOP 20-puolustajat listattiin – missä on Miro Heiskanen?