Päätös tuli – Liiga joutuu ennenaikaiselle joulutauolle

Oulun Kärpät koronatartunta liiga - pallomeri.net

Liiga tiedotti keskiviikkona odotetusta päätöksestä. Koronrajoitusten pakottamana sarja pistetään tauolle jouluun saakka.

Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallitus tiedotti keskiviikkona päättäneensä asettaa runkosarjan tauolle 3.12.–19.12.2020 väliseksi ajaksi vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi.

Aluehallintoviranomaiset ovat antaneet tällä viikolla tiukempia rajoituksia viruksen leviämisen estämiseksi. Annetuista yleisörajoituksista johtuen liigahallitus päätti tauosta, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että pelejä pyritään jatkamaan 26. joulukuuta alkaen.

– Olemme tehneet syksyn mittaan paljon töitä varmistaaksemme yleisön, pelaajien ja työntekijöiden turvallisuuden ottelutapahtumissa ja onnistuneetkin siinä työssä hyvin. Nyt kuitenkin virustilanne on muuttunut usealla alueella huonompaan suuntaan, joten rajoitukset ovat ymmärrettäviä. Ilman yleisöä pelaaminen ei kuitenkaan ole meille taloudellisesti mahdollista, toteaa Liiga hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen sarjan tiedotteessa.

– Uskomme, että tautitilanne saadaan hallintaan nopeasti näillä toimenpiteillä ja pääsemme jatkamaan runkosarjaa. Tarkoituksena on edelleen pelata täysi runkosarja, Hiltunen jatkaa

Kaikki yllä mainitulle aikavälille pelattavaksi merkityt ottelut siirrettään myöhempään ajankohtaan. Liiga ja joukkueet tiedottavat siirtyneiden otteluiden uusista ottelupäivistä myöhemmin. Mikäli nykyiset rajoitukset poistuvat aiemmin tai niitä jatketaan, Liiga ilmoitti tiedottavansa mahdollisista seurauksista välittömästi.

Keskiviikkoillaksi suunniteltu Ässät-KooKoo pelataan päätöksestä huolimatta normaalisti.

Tsekkaa myös: Jonne Virtanen myy takapuoltaan Twitterissä – ”Liigan paras mainospaikka”