Liiga 2019-2020: Viisi ennustusta alkavalle kaudelle – Kärpät joutuu luopumaan runkosarjan valtikasta

Liiga 2019-2020: Viisi ennustusta alkavalle kaudelle – Kärpät joutuu luopumaan runkosarjan valtikasta

Jääkiekon Sm-Liiga polkaistaan käyntiin torstaina 12.9 HPK:n ja Kärppien finaaliuusinnalla. Teimme viisi ennustusta alkavalle liigakaudelle.

1. Kärpät ei voita runkosarjaa

Tämän ennustuksen takana ei ole mitään kummempaa kuin se, että Kärppien materiaali on kokonaisuutena hieman heikentynyt, kun taas todelliset haastajat ovat vahvistuneet ja niitä on enemmän kuin aiemmin. Kärppien pitäisi pystyä kolmantena kautena peräkkäin välttymään täysin avainpelaajien loukkaantumisilta ja saavuttaa selkeä pelitavallinen etu. Todennäköisyydet vain eivät ole enää sen puolella, joten aika aikansa kutakin. Kärpät joutuu kerrankin pelaamaan asemastaan vielä tammikuun jälkeenkin.

2. Jesse Puljujärvi ei näe joulua Oulussa

Tämä linkittyy hieman ensimmäiseen, sillä Puljujärvi tulee olemaan Kärpille niin timanttinen vahvistus, että hän ei ehdi joulupöytään kotimaisemissa. Edmonton GM Ken Holland on kertonut jatkuvasti käyvänsä keskusteluja Puljujärven suhteen. Kun Puljujärvi lyö vastaansanomattomat näytöt pöytään liigajäillä ja sopiva NHL-seura aloittaa oman kautensa juuri niin huonosti, ettei Edmontonin pyytämä hinta Puljujärvestä kuulostakaan enää niin pahalta, niin punainen matto kohti NHL-paluuta on käytännössä rullattu auki.

3. Ilves on kuuden parhaan joukossa

Ilveksestä on tullut yhdessä kesässä valtakunna kiekkoviisaiden lemmikki, eikä lainkaan syyttä. Ilveksen joukkue ei pullistele seksikkäimpiä nimiä, mutta joukkue on kasvanut rauhassa yhteen osaavassa valmennuksessa ja ennestään varsin potentiaalista ryhmään on vahvistettu juuri oikeilta osin. Koska viimeksi on voitu sanoa, että Ilveksen pelaajamateriaali on laaja ja melko syvä? No, se hetki on nyt. Vaikeita jaksojakin tulee mahtumaan joukkoon, koska joukkue on nuori, jolloin ailahtelut ovat ehdottomasti luonnollisia, mutta kokonaisuutena kausi tulee olemaan askel eteenpäin ja Ilves raivaa tiensä kuuden joukkoon runkosarjassa.

4. HPK ei pelaa pudotuspeleissä

Jonain muuna kautena voisi suhtautumisemme hallitsevan mestarin menestysmahdollisuuksiin olla suotuisampi, mutta tällä kaudella kilpailu pudotuspeleistä tulee olemaan niin kova, että HPK:n heikentynyt joukkue ei riitä siinä kisassa luvattuun maahan asti. Muutamia avainpelaajia jäi seuraan, mutta alakerran pitävyys ja ratkaisuosaston kapeus herättävän liikaa kysymyksiä, joihin ei löydy HPK:n kannalta mielekkäitä vastauksia. Kerholle saattaa jäädä tassuun juuri se runkosarjan ikävin paikka, eli viimeisen rannalle jäävän joukkueen rooli.

5. Vähiten hyvä jää viimeiseksi

Tämän kanssa otamme tietoisen riskin, mutta ennusmerkkejä olisi sille, että kerrankin tulisimme näkemään liigakauden, jolloin ei ole todellista kriisipesäkettä, joka pyörii otsikoissa toisesta itse sytyttämästä tulipalosta seuraavaan. Tällä kaudella käy vain niin, että se vähiten hyvä joukkue jää viimeiseksi.

TPS:ää tunnutaan sovittelevan Jonne Virtasen tapauksen julkisen vatvomisen seuraksena potentiaalisena kriisiryhmänä. Vaikka tapaus on kiusallinen ja mitalipaineet ovat kovat, niin turkulaisten materiaali on kuitenkin sen verran laadukas, että Virtasen tapaus tuskin ravistelee joukkueen perustuksia ensijärkytystä enempää varsinkaan sitten, kun uutissykli väistämättä hiipuu.

SaiPassa tuntuu myös olevan outoja jännitteitä ja kovat piipussa, mutta tuskinpa Lappeenrannassakaan onnistutaan rimaa niin näyttävästi alittamaan. KooKoo on potentiaalinen otsikoiden kerääjä ihan jo valmentajansakin takia. Jussi Ahokkaan epäonnistuminen olisi tietysti suuri uutinen, mutta toisaalta realiteetit ovat sellaiset, että Kouvolassa tuskin kovin suurta menestystä havitellaankaan, vaan tämä kausi on uuden projektin ensimmäinen askel, joten seurajohdonkin odotukset lienevät linjassa sen kanssa.

Aina on mahdollista, että negatiivinen yllättäjä löytyy, mutta uskomme, että eteenpäin on sen verran menty, ettei tällä kaudella nähdä todellista sirkusjoukkuetta.

 

Lue myös: Liiga 2019-2020: TOP 5 hankinnat – Jesse Puljujärven sopimus on Kärpille lottovoitto

Lue myös: Liiga 2019-2020: TOP 5 ulkomaalaispelaajat – Justin Danforth on Lukon kultakimpale

Lue myös: Liiga 2019-2020: TOP 5 viihdyttäjät – Iikka Kangasniemi johtaa orkesteria

Lue myös: Liiga 2019-2020: TOP 5 suurennuslasin alla olevat pelaajat – miten sujuu Teemu Ramstedtin paluu?

Jaa tämä:

Joukkueet: ,
Pelaajat:

Aiheeseen liittyvät julkaisut