Liiga 2019-2020: TOP 5 viihdyttäjät – Iikka Kangasniemi johtaa orkesteria

Iikka Kangasniemi HIFK Liiga

Jääkiekon Sm-Liiga polkaistaan käyntiin torstaina 12.9. Liigajäillä seikkailee useita väriläiskiä, joista listasimme viisi viihdyttävintä.

1. Iikka Kangasniemi (HIFK)

Jos häntä ei ole aiemmin nähnyt tositoimissa, niin HIFK:n taskukokoinen taikuri saattaa osua ensin silmään pienen kokonsa takia, mutta sen jälkeen huomio kiinnittyy johonkin aivan muuhun. Kangasniemi on nopea ja äärimmäisen taitava peluri, josta ei pysty ottamaan katsetta irti. Hän on Liigan viihdeorkesterin kapellimestari ja erottuu kaukalossa nimenomaan edukseen.

2. Juhamatti Aaltonen (Pelicans)

Niinhän se on, että kun Aaltonen alkaa tosissaan “pellaamaan”, niin sykkeet nousevat ympäri hallia. Omilla se nousee innon takia, vastustajan kannattajien keskuudessa pelosta. On vähän mielialapelaajan maineessa eikä lainkaan syyttä ja huonona päivänä kannattajien tuntemukset ovat aika lailla vastakkaiset. Pelicansissa hänestä on kuitenkin saatu järjestäen parasta irti, mikä taas on tuloksellisesti ajateltuna huono juttu koko muun Liigan kannalta, mutta se on varmaa, että peli ei todellakaan ole mitään steriiliä tussuttelua, kun Aaltonen on kiekossa.

3. Anrei Hakulinen (KooKoo)

Leijoniin asti kiivennyt vanhan liiton taitopeluri on viimein lunastanut valtavaa potentiaaliaan. Useat loukkaantumiset ovat olleet Hakulisen kehityksen jarruna, mutta KooKoo on tarjonnut hänelle oikean kasvuympäristön ja nyt kehitystyön hedelmistä saa nauttia jokainen Liigapelien katsoja. Hakulinen pelaa kovalla itseluottamuksella taitavasti ja röyhkeästi.

4. Niclas Lucenius (HPK)

HPK:sta itselleen vihdoin henkisen ja pelillisen kodin löytänyt Lucenius on viihdyttäjien kärkikastia luovuutensa ja kaikenlaisen laatikon ulkopuolisen ajattelunsa ansiosta. Erittäin arvaamaton ja fiksu pelintekijä käyttää kaiken saamansa tilan säälimättä hyväkseen. Takavuosina on tunnettu myös jonkinasteisena tuittuilijana, jolla tunne lyö välillä liikaa yli. Jos niitä hetkiä tulee jatkossakin, niin tarjoaa viihdettä myös vastustajan kannattajille.

5. Henrik Larsson (TPS)

Larsson vaikuttaa harjoituspelien perusteella olevan erittäin kaksijakoinen pelaaja. Hän ei ymmärrä pelätä jäällä yhtään mitään eikä ketään ja tämä johtaa jatkuvaan veitsenterällä pelaamiseen. Larsson on pelaaja, joka todella pyrkii saamaan asioita aikaa kaukalossa, mutta vastapainona virheitä tulee myös paljon yrittämisen sivutuotteena. Ovat aikaansaannokset sitten positiivisia tai negatiivisia TPS:n kannalta, niin ainakin ne tulevat olemaan näyttäviä.

Lue myös: Liiga 2019-2020: TOP 5 hankinnat – Jesse Puljujärven sopimus on Kärpille lottovoitto

Lue myös: Liiga 2019-2020: TOP 5 ulkomaalaispelaajat – Justin Danforth on Lukon kultakimpale


Pelaajat: ,,,,
Joukkueet: ,,,,