Liiga 2019-2020: TOP 5 ulkomaalaispelaajat – Justin Danforth on Lukon kultakimpale

Justin Danforth Lukko Liiga

Jääkiekon Sm-Liiga polkaistaan käyntiin torstaina 12.9. Liigassa nähdään tälläkin kaudella mainioita ulkomaalaisvahvistuksia ja listasimme viisi kovinta.

1. Justin Danforth (Lukko)

Danforth viime vuosien kovin löytö, eikä ero seuraavaksi kovimpaan ole edes kovin pieni. Niin hyvä pelaaja Danforth todella on ja Lukon urheilutoimenjohtaja Kalle Sahlstedt voi huoletta lisätä hattuunsa pari sulkaa sen ansiosta, että mies saatiin Raumalla pidettyä. Danforth on Lukon todellinen dynamo ja aina, kun kiekko on hänen lavassaan, voisi hallin DJ alkaa soittamaan asiaankuuluvaa vaaramusiikkia, sillä jotain tulee taatusti tapahtumaan.

2. Shaun Heshka (Kärpät)

Kivikovan Kärppä-lauman kenties tärkein pelaaja. Eleettömän varma, tasainen, tyylikäs ja ennen kaikkea luotettava allround-pakki, joka on tottunut kantamaan isoa vastuuta. Kärppien takalinjojen heikennyttyä hieman tulee Heshkan kuorma olemaan entistä painavampi, mutta toisin kuin monen muun kohdalla, ei Heshkan suhteen tarvitse epäillä sekunnin murto-osankaan vertaa etteikö hän sitä pystyisi harteilleen ottamaan. Alkaa olla jo vanhempi valtiomies, mutta se ei tahtia haittaa. Edelleen Liigan parhaita pakkeja, ellei jopa paras.

3. Michal Kristof (Kärpät)

Hassua ajatella, että Kristof tosiaan pelasi vielä kaudella 2015-2016 Mestistä Kajaanin Hokissa. Kehitys on ollut nopeaa, sillä jo viime kaudella Kristof kuului Liigan valovoimaisimpien ulkolaispelaajien joukkoon. Viime kaudella Kristof kutitteli jo varsin paksulla höyhenellä 40 pisteen rajaa, mutta tällä kaudella rooli on entistä isompi. Monipuolinen taitoniekka on kuitenkin valmis haasteeseen.

4. Tomas Zaborsky (SaiPa)

Tätä valintaa piti hieman miettiä, sillä vaikka Zaborsky on tehnyt vuosien varrella selväksi, että hän pystyy tekemään tulosta, niin pari viime vuotta Tapparassa menivät erilaisessa ja totuttua pienemmässä roolissa. Nyt häneltä odotetaan SaiPassa jälleen johtotähdeksi ryhtymistä. Sopeutuuko Zaborsky? Saako hän tarvittavat vapaudet? Vieläkö maalihammasta kolottaa entiseen tapaan? Vaikka kysymyksiä on, niin uskoaksemme vastaus niihin on kuitenkin myöntävä.

5. Cody Kunyk (HPK)

Kunyk oli kahdella SaiPa-kaudellaan hyvä, parhaimmillaan erinomainenkin, muttei kuitenkaan niin tehokas, kuin taidot edellyttäisivät. Kaiken järjen mukaan Kunyk sopii Antti Pennasen pelitapaan erinomaisesti, joten hän ottaa tällä kaudella vielä harppauksen eteenpäin myös tilastollisesti. Pelillisesti hänen merkityksensä on suuri myös niinä iltoina, jolloin tehoja ei tule, joten ajoi listauksessa niukasti viime kauden joukkuetoverinsa Tyler Morleyn edelle.

Lue myös: Liiga 2019-2020: TOP 5 hankinnat – Jesse Puljujärven sopimus on Kärpille lottovoitto


Pelaajat: ,,,,
Joukkueet: ,,,