Liiga 2019-2020: TOP 5 suurennuslasin alla olevat pelaajat – miten sujuu Teemu Ramstedtin paluu?

Teemu Ramstedt saipa Liiga Kiekko-Espoo

Jääkiekon Sm-Liiga polkaistaan käyntiin torstaina 12.9. Liigassa pelaa useita pelaajia, jotka ovat suuressa roolissa ja joiden ympärillä leijuu kysymysmerkkejä. Tässä viisi merkittävintä.

1. Teemu Ramstedt (SaiPa)

Ramstedt palaa kaukaloihin sapattivuoden jälkeen ja rima on nostettu korkealle. Toissa kauden yllättäjäjoukkue SaiPan tähtäimenä on jälleen pidempi pudotuspelikevät. Ramstedt on tämän projektin ehkä tärkein yksittäinen pelaaja. Miten välivuosi on vaikuttanut? Millaisessa kunnossa hän on? Onko aiemminkin heikkoudeksi laskettu jalkanopeus hidastunut entisestään? Onko hän oikeanlainen tyyppi pienemmän seuran johtavaksi pelaajaksi? Kysymyksiä on paljon, mutta SaiPa selvästi uskoo palkanneensa sen Ramstedtin, joka kolme kautta sitten dominoi Liigaa HIFK:ssa.

2. Lauri Korpikoski (TPS)

Korpikosken piti palata Turkuun sankarina, joka jatkaa edellisen kapteenin Tomi Kallion työn loppuun ja palauttaa TPS:n mitalikantaan. Sairastelun takia kaudesta tuli Korpikoskelle helvetti, jonka vaikutuksista hän alkaa pikkuhiljaa toipumaan. Vaikka Korpikoskea kohtaan on helppo tuntea sympatiaa, niin on tosiasia, että TPS tarvitsee kapteeniaan ja ennen muuta tarvitsee häneltä johtajuutta myös pelillisesti. Jo vuosi sitten olisi ollut aiheellista kysyä, että mihin jarrumiehen rooliin kotiutunut Korpikoski todella pystyy Liigassa? Kun edellinen kausikin meni miten meni, niin kysymys on entistä akuutimpi. Pystyykö Korpikoski olemaan TPS:n kaipaama johtotähti?

3. Robert Leino (Ilves)

Nuorekas ja raikas Ilves on nostettu povauksissa korkeammalle kuin vuosiin ja vaikka joukkueessa on valtavasti potentiaalia, niin sen ulosmittaaminen ei ole itsestäänselvää. Uudelle tasolle nouseminen asettaa kovemat vaatimukset joukkueen rungolle, joka on rakentanut pohjaa Ilveksen uudelle nousulle jo parin vuoden ajan, mutta tietysti myös uusille tulokkaille. Tästä Leino on täydellinen esimerkki. Leinon potentiaali on tiedetty jo vuosia, mutta vain kahdella kaudella hän on pystynyt tekemään hyvän kakkossentterin tehot. Nyt Leinolle olisi tarjolla ykkössentterin vaativa viitta. Jos Ilves mielii todella menestyä on Leinon pystyttävä kantamaan kortensa kekoon.

4. Daniil Tarasov (Ässät)

Tarasov saapui Poriin läpeensä hehkutettuna, joten odotukset ovat sen mukaiset 20-vuotiasta jättiläistä kohtaan. Ässät haluaa mahalaskun jälkeen palata relevantiksi seuraksi eikä tällaisissa pyrkimyksissä ykköskopparin rooli ole vähäisimmästä päästä. Tarasov tiedetään lupaavaksi maalivahdiksi, mutta tosiasiassa hänen näyttönsä miesten peleissä rajoittuvat kahteen(!) KHL-otteluun. Se ei ole paljoa se. On siis aivan aiheellista pohtia, että miten Ässien käy, jos Tarasovin kupla sattuukin puhkeamaan?

5. Juha-Pekka Hytönen (JYP)

JYP:n kokeneen kaartin viime kausi näytti siltä, että viimeinen myyntipäivä oli tullut väistämättä vastaan. Hytösen kohdalla romahdus pelaamisen tasossa oli kaikista dramaattisin. Sittemmin JYP vaihtoi valmentajaa ja julkisuuteen kantautui tietoja, jonka mukaan harjoittelussa oli lähdetty uusille urille, joka ei välttämättä ollutkaan se viisain valinta veteraanipitoisen joukkueen kohdalla. Hytönen on sen luokan pelaaja, että on vaikea kuvitella hänen pudonneen täysin kärryiltä, mutta tämä kausi näyttää totuuden. Onko Hytönen jo menneen talven lumia vai palaako kokenut konna tasolleen harharetken jälkeen?

 

Lue myös: Liiga 2019-2020: TOP 5 hankinnat – Jesse Puljujärven sopimus on Kärpille lottovoitto

Lue myös: Liiga 2019-2020: TOP 5 ulkomaalaispelaajat – Justin Danforth on Lukon kultakimpale

Lue myös: Liiga 2019-2020: TOP 5 viihdyttäjät – Iikka Kangasniemi johtaa orkesteria


Pelaajat: ,,,,
Joukkueet: ,,,,