Liiga 2019-2020: TOP 5 hankinnat – Jesse Puljujärven sopimus on Kärpille lottovoitto

Jesse Puljujärvi Liiga

Jääkiekon Sm-Liiga polkaistaan käyntiin torstaina 12.9. Liigajoukkueiden rostereissa on ollut jälleen vaihtuvuutta ja listasimme viisi kovinta hankintaa.

1. Jesse Puljujärvi (Kärpät)

Eihän tämän listan ykkösestä ollut kahta kysymystäkään. Sivuraiteelle ajautunut ja vielä osittain hiomaton timantti tulee kimaltelemaan niin intensiivisesti, että vain harva pelaaja pystyy pyristelemään näkösälle Puljujärven varjosta. CHL:ssä on nähty tuttua peli-iloa ja kovia näyttöjä. Puljujärven jääminen Suomeen oli Kärpille lottovoitto ja ennen kaikkea se puuttuva palanen, joka teki Kärpistä jälleen kovimman mestarisuosikin.

2. Teemu Turunen (HIFK)

HIFK:lla ei tunnetusti ole pikkurahasta puutetta ja seura tykkää näyttää hauistaan siirtomarkkinoilla. Tästä hyvänä osoituksena hallitsevan Suomen mestarin ykköshyökkääjä, joka tulee olemaan yksi Liigan johtavista pelaajista myös Stadin kirkkaissa valoissa. Monipuolinen taitoniekka, jolla ei homma työmoraalista jää kiinni. Helsingissä on vuosien saatossa nähty johtavina pelaajina useita laiskanpulskeita mielialapelaaja, mutta Turunen on tasainen suorittaja ja tuloksentekijä.

3. Eero Elo (Lukko)

Maalintekijä jumalan armosta palaa kotiin. Kas siinä tarinaa jo kerrakseen, mutta Elo tuo Lukolle aimo annoksen lisää ratkaisuvoimaa ja raumalaiset voivat hyvinkin pelata pitkästä aikaa kotiedusta. Käy Lukon lopulta kuinka käy, niin Elolla tulee olemaan suuri rooli sen positiivisemman vaakakupin täyttämisessä. Kyse onkin siis enemmänkin siitä, että saako Elo tarpeeksi tukea taustalta?

4. Janne Pesonen (Kärpät)

Kotiinpaluista puheenollen, jos Puljujärvi on lottopotti, niin Pesosen saaminen vastaa vähintään ässäarvan päävoittoa ja 13 oikein vakioveikkauksessa. Pesonen on painanut varttuneellakin iällä kovia tehoja vielä kovemmissa sarjoissa, joten jos virtaa riittää kuten olettaa sopii, niin Pesonen tulee sytyttelemään punalamppua varsin kunnioitettavaan tahtiin alkavalla kaudella.

5. Petteri Wirtanen (TPS)

Ei ole missään tapauksessa listan seksikkäin nimi, mutta TPS:n menestysmahdollisuudet paranivat välittömästi, kun Wirtanen päätti sutaista nimensä kaksivuotiseen pahviin. Wirtanen poikkesi jo viime kaudella Turussa pätkäsopimuksella ja oli hieman keskenkuntoisenakin joukkueen johtavia pelaajia, ennen kuin Liiga jäi taakse. Ei ole erityisen näyttävä pelaaja, mutta aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tekee ketjukavereistaan aina parempia. Kahden suunnan sentteri sanan varsinaisessa merkityksessä ja on lajissaan sarjan paras.


Pelaajat: ,,,,
Joukkueet: ,,,