Liiga 2019-2020: Kolme toivetta alkavalle kaudelle – saataisiinpa kurinpitoon vihdoin jokin linja

Liiga 2019-2020: Kolme toivetta alkavalle kaudelle – saataisiinpa kurinpitoon vihdoin jokin linja

Jääkiekon Sm-Liiga polkaistaan käyntiin torstaina 12.9 HPK:n ja Kärppien finaaliuusinnalla. Esitimme kolme toivetta alkavalle liigakaudelle.

Toive #1 – Kurinpitoon saataisiin edes jonkinlainen linja

Tämä on jokaisen jääkiekkoa seuraavan harras ja jokavuotinen toive, joka ei vain tunnu toteutuvan. Juhlapuheissa on luvattu milloin mitäkin, mutta linja ei ole korreloinut koskaan kovin pitkään puheiden kanssa. Samankaltaisista rikkeistä annetaan täysin toisistaan poikkeavia tuomioita. Toive ei ole enää edes se, että linja olisi pätevä tai jämäkkä. Kunhan edes olisi jonkinlainen linja, jota voisi sitä seurata ilman vieraskielistä ohjekirjaa tai yksityiskohtaista mielikuvakarttaa.

Toive #2 – Valmentajapotkut jätetään antamatta

Tämä paniikkiratkaisu pitäisi vain jättää tekemättä. Valmentajalle annetut potkut ovat koko Liigan historiassa johtaneet tuloksiin pari hassua kertaa, mutta silti niin vain joka kausi tehdään. Jos kausi lähtee väärään suuntaan ja laivaa lähdetään oikaisemaan, niin suomalaisten siirtosääntöjen ollessa mitä ovat, ei ole montaa vaihtoehtoa reagoinnille ja siksi valmentaja maksaa huonoista tuloksista työpaikallaan. Uusi kausi on aina uusi tilaisuus esitellä sitä, miten liigaseurojen urheilujohtaminen on kehittynyt. Toivomme sen kehittyneen nyt siihen pisteeseen asti, että kauaskantoiset päätökset tehdään silloin, kun niiden aika on, eli kausien välillä. Aina puhutaan pitkäjänteisen rakentamisen puolesta, joten tämän hötkyilyn ja panikoinnin voisi myös lopettaa. Tai ainakin se pitäisi kaivaa keinovalikoimasta esiin vain ääritilanteessa, jolloin esimerkiksi työsuhteen ehtoja on rikottu.

Toive #3 – Jukurit, KooKoo ja Sport etenevät pudotuspeleihin

Tämän toiveen taustalla ei ole kyseisten seurojen suosiminen vaan se, että jospa sen jälkeen näiden seurojen ympärillä vellova väsynyt lässytys heidän ”mestis-statuksestaan” vihdoin loppuisi. Piti siitä tai ei, niin Liiga on laajentunut ja nämä seurat ovat liigaseuroja, vaikka eivät vielä ole menestyksen makuun päässeet. Siitä huolimatta seurat ansaitsevat saman kunnioituksen kuin muutkin, mutta koska harhakäsitykset tuppaavat luutumaan nopeati ja murtuvat vasta, kun niitä koetellaan tarpeeksi, niin ehkä jokaisen joukkueen ottaessa pudotuspelipaikan olisi pöydässä sellainen täyskäsi, joka vihdoin riittäisi hiljentämään ainakin osan ilkkujista.

 

Lue myös: Liiga 2019-2020: TOP 5 hankinnat – Jesse Puljujärven sopimus on Kärpille lottovoitto

Lue myös: Liiga 2019-2020: TOP 5 ulkomaalaispelaajat – Justin Danforth on Lukon kultakimpale

Lue myös: Liiga 2019-2020: TOP 5 viihdyttäjät – Iikka Kangasniemi johtaa orkesteria

Lue myös: Liiga 2019-2020: TOP 5 suurennuslasin alla olevat pelaajat – miten sujuu Teemu Ramstedtin paluu?

Lue myös: Liiga 2019-2020: Viisi ennustusta alkavalle kaudelle – Kärpät joutuu luopumaan runkosarjan valtikasta

Jaa tämä:

Joukkueet: , ,

Aiheeseen liittyvät julkaisut