Miten näet Ranskan Ligue 1 -ottelut TV:stä suorana lähetyksenä?

Marseille PSG Mestarien liigan
Kuva: Getty Images

Ranskan Ligue 1 -sarja nousi kertaheitolla jalkapallomaailman seuratuimpien tuotteiden joukkoon, kun Lionel Messi siirtyi PSG:n riveihin.

Moni futisfani tulee taatusti kauden aikana katsomaan PSG:n otteluita ihan vain sen vuoksi, että Messi siirtyi Pariisiin. Tässä kohtaa kuitenkin kysymykseen tulee se, että miten otteluita on mahdollista katsoa television kautta.

Viime kaudella kamppailuita pystyi seuraamaan Viaplayn kautta. Nyt Viaplaylla ei kuitenkaan enää ole TV-oikeuksia, ainakaan toistaiseksi. Tilanne saattoi kuitenkin muuttua nopeasti, sillä ennen Messiä sarjan katsojaluvut olivat varmasti melko marginaalisia. Nyt sarja tulee taatusti vetämään puoleensa futisfaneja, joten sarja on haluttua tavaraa.

Apajilla voisi kuvitella olevan muitakin yhtiöitä, sillä varsinkin C More omistaa Suomessa useiden huippusarjojen oikeudet ja tuohon joukkoon mahtuisi Ranskan pääsarjakin somasti.

Tämän lisäksi potentiaalisia ehdokkaita saattaisi olla muun muassa Discovery, joka näytti juuri päättyneet olympialaiset kanavillaan ja suoratoistopalvelussa.

Entä reagoiko Ruutu? Vielä viime kaudella Italian Serie A näkyi palvelun kautta, mutta nuo oikeudet siirtyivät C Moren haltuun. Ruutu on kuitenkin panostanut viime aikoina vahvasti suomalaiseen urheiluun, sillä Ruudun kautta on nähtävissä muun muassa Veikkausliiga, Mestis ja useat muut suomalaiset urheilusarjat.

Se on varmaa, että PSG ja Lionel Messi on sellainen kombo, että se herättää taatusti huomiota ja mielenkiintoa. Mestarien liigssa mukana oleva joukkue näkyy varmasti tuon turnauksen osalta C Moren kautta.

Näin katsot Ligue 1 -ottelut TV:stä

Kun perinteisen TV:n puolella oikeudet ovat täysin hakusessa, niin se on varmaa, että yhdestä paikasta kamppailuita pystyy seuraamaan. Nimittäin Unibetilla on oikeus näyttää Ligue 1 live stream -palvelussaan. Tuota kautta nähtävillä on kauden jokainen ottelu suorana lähetyksenä. Katsominen ei edes maksa mitään, vaan oikeus katsomiseen tulee pelkällä aktivisella pelitilillä, josta löytyy vähintään yhden euron verran saldoa.

Unibetilla on panostettu vahvasti omaan striimaus-palveluun, josta löytyy todella useita maailman huippusarjoja, kuten Bundesliiga, KHL sekä alkavalla kaudella on mahdollista katsoa netistä ilmaiseksi NHL.

Tämän lisäksi myös Barcelonan ja Real Madridin jokainen sarjapeli kuuluu tarjontaan, joten urheilufaneja ei todellakaan jätetä kylmäksi.