Video: “Kyseessä on ei-spontaani tappelu” – Kärppien Libor Sulak ja HIFK:n Miro Karjalainen asetettiin pelikieltoon

Libor Sulak Kärpät vs Miro Karjalainen HIFK / Pallomeri.net

Kärppien Libor Sulak ja HIFK:n Miro Karjalainen tappelivat lauantaina ja tiistaina Liiga läväytti pukareille pelikiellot.

Kärppien ja HIFK:n välinen ottelu lauantain Liiga-kierroksella äityi varsin kuumaksi ja on nyt poikinut Liigan kurinpitodelegaatiolta jatkoseuraamuksia.

Ottelun lopulla Kärppien Libor Sulak ja HIFK:n Miro Karjalainen pudottivat hanskat ja aloittivat perin näyttävään show-tyyliin tappelunsa, josta tuli melkoinen antikliimaksi, kun Sulak kaatui jäähän, Karjalainen putosi hänen päällensä ja tuomarit tulivat pukareiden väliin.

Kaikki merkit viittasivat siihen, että tappelu oli ennalta sovittu ja näin asian näki myös kurinpitäjät, jotka antoivat Sulakille kahden ottelun pelikiellon ja Karjalaiselle kolmen ottelun pelikiellon.

– Videotallenteelta käy ilmi, ettei kumpikaan pelaaja yritä osallistua peliin normaalisti. Aloitustilanteessa kumpikin pelaaja tiputtaa samanaikaisesti pelihanskansa jäähän ja aloittaa tappelun. Kyseessä on suoraan aloituksesta aloitettu ei-spontaani tappelu, jossa kumpikin pelaaja on yhtälailla osaltaan tappelun aloittaja ja halukas tappelemaan. Tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus kummallekin pelaajalle säännön 141 i-kohdan mukaisesti. Liigan kurinpitokäytännössä säännön 141 i-kohdan rikkomisesta on vakiintuneesti määrätty kahden ottelun pelikielto. Karjalaiselle on määrätty ei-spontaaneista tappeluista kaksi pelikieltoa kaudella 2017–2018. Tällä perusteella Karjalaisen pelikieltoa ankaroitetaan yhdellä ottelulla, kurinpitodelegaatio perustelee päätöksessään.

Sulak on seuraavaksi pelikelpoinen lauantaina 21. marraskuuta, kun Kärpät pelaa kotonaan Ässiä vastaan. Karjalaisen seuraava mahdollinen ottelu on puolestaan perjantaina 27. marraskuuta pelattava HIFK-Kärpät.

Libor Sulak ja Miro Karjalainen saivat tästä tappelusta pelikieltoa:

Katso myös: Video: Kärppien Otto Karvinen sai kolmen ottelun pelikiellon rumasta laitataklauksestaan


Pelaajat: ,
Joukkueet: ,