Lewis Hamilton on F1-maailmanmestari vuosimallia 2018!

Lewis Hamilton on F1-maailmanmestari vuosimallia 2018!

Mercedeksen Lewis Hamilton varmisti uransa viidennen F1:sten maailmanmestaruuden, kun britti nappasi neljännen sijan Meksikon osakilpailusta.

Uransa ensimmäisen MM-tittelin jo vuonna 2008 voittanut Hamilton oli tällä kaudella mykistävän ylivoimainen, sillä mestaruus sinetöityi käytännössä jo aikoja sitten. Lopullinen varmistus asialle tuli Meksikossa, kun Hamilton sijoittui kilpailussa neljänneksi. Näin ollen ero MM-sarjassa toisena olevaan Sebastian Vetteliin kasvoi jo 64 pisteeseen. Formula 1 -kautta on jäljellä vielä kaksi osakilpailua.

Max Verstappen juhli Meksikossa

Vaikka Hamilton nappasi selvän maailmanmestaruuden, niin Meksikossa Mercedeksen autot hyytyivät kauas kärjestä. Syynä tähän oli se, että Mersujen renkaat eivät kestäneet alkuunkaan sunnuntain GP:ssä. Sen sijaan Red Bullin ja Ferrarin ongelmat olivat huomattavasti pienempiä.

Voittajasta ei ollut sunnuntaina mitään epäselvyyksiä, sillä ensimmäisenä ruutulipulle ajoi koko viikonloppua hallinnut Max Verstappen. Toiseksi sijoittui Vettel ja kolmannen sijan nappasi Kimi Räikkönen, jolle Amerikan kiertue oli lähes tulkoon täydellinen.

Jaa tämä:


Pelaajat:

Aiheeseen liittyvät julkaisut