Leverkusen venyi West Hamin vieraana – teki samalla huimaa eurooppalaista futishistoriaa

Leverkusen Eurooppa-liiga

Leverkusen jyräsi torstaina tiensä Eurooppa-liigan välieriin, kun se päätyi 1-1-tasatulokseen West Hamin vieraana puolivälierien toisessa osassa.

Ensimmäinen osa oli mennyt Leverkusenin nimiin 2-0, mutta toisen osan alkajaisiksi Michail Antonio iski kotijoukkueen johtoon vain 13 minuutin pelin jälkeen.

Tämän lähemmäksi “Hammers” ei kuitenkaan päässyt, ja ottelun viimeisillä minuuteilla Leverkusen tasoitti – kuten niin monesti aiemminkin tällä kaudella. Osuman viimeisteli vaihdosta sisään tullut Jeremie Frimpong. 1-1 olivat myös ottelun loppulukemat ja näin ollen saksalaisjoukkue eteni välieriin yhteismaalein 3-1.

Mainos alkaa:

Välierissä Leverkusenin vastustajaksi asettuu AS Roma, kun taas toisessa parissa kohtaavat Atalanta ja Marseille.

West Ham -tasapelillä Leverkusenille kirjattiin myös mahtava eurooppalaisen futiksen ennätys (top5-sarjat), sillä joukkue on nyt pelannut 44 ottelua putkeen ilman tappiota. Aiempaa ennätystä – 43 ottelua – piti hallussaan Juventus. Italialaisseuran tappioton putki kantoi toukokuusta 2011 aina seuraavan vuoden toukokuuhun saakka.

Leverkusenin saavutuksen arvoa korostaa se, että kaikki 44 ottelua on pelattu tällä kaudella, ja sen vuoksi putki onkin vasta “vain” 328 päivän mittainen.


Joukkueet: