Hurjan ME:n tykittänyt 100 metrin juoksija pahoitteli tuuletteluaan: “Halusin muistuttaa faneja, mitä Usain Bolt aikoinaan teki”

100 metrin U20 ME Letsile Tebogo - Pallomeri.net

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa nähtiin tiistaina komeaa tekemistä, kun Letsile Tebogo pinkoi 100 metrin finaalissa uuden maailmanennätyksen.

Uusi ikäluokan ME kirjataan nyt lukemiin 9,91.

Komea aika keräsi tottakai runsaasti otsikoita osakseen, mutta vielä enemmän kohua aiheutti botswanalaisen käytös kisan loppuhetkillä. Hän nimittäin kääntyi jo hyvissä ajoin ennen maaliviivaa kohti katsomoa ja alkoi tuulettelemaan.

– Jos joku koki sen loukkaavana, olen todella pahoillani. Näin fanit ja halusin muistuttaa heitä siitä, mitä Usain Bolt aikoinaan teki. Hän on idolini, Tebogo selitti kisan jälkeen IAAF:n nettisivujen mukaan.

100 metrin ME-mies Bolt muistetaan lukuisista juoksuistaan – niin satasella kuin 200 metrin juoksussakin – joissa hän oli niin ylivoimainen, että aloitti tuulettelemisen jo ennen maaliviivaa.

Tebogo arvioi itse, että hän olisi juossut tiistain kisassa jopa kymmenyksen kovempaa, mikäli olisi vetänyt “tosissaan loppuun saakka”.

Letsile Tobago kellotti 100 metrin nuorten ME:n näytöstyyliin:

https://twitter.com/WorldAthletics/status/1554616462626750465

Mikäli video ei syystä tai toisesta näy, voit katsoa sen World Athleticsin Twitterissä.