HS: Suomalaiset NHL-pelaajat palaavat kimppakoneella rapakon taakse – Leo Komarov matkanjohtajana

Leo Komarov New York Islanders / Pallomeri.net

Joukko suomalaisia NHL-pelaajia palaa loppuviikosta Yhdysvaltoihin yksityislennolla. Lentoa on järjestänyt Leo Komarov yhdessä Mikael Granlundin kanssa.

Helsingin Sanomat uutisoi, että suomalaisten NHL-pelaajien oleskeluaika kotimaassa päättyy 26. kesäkuuta, kun suuri joukko pelaajia lentää yhteisellä charter-koneella takaisin Pohjois-Amerikkaan.

HS:n mukaan New York Islandersin Leo Komarov on ollut järjestämässä paluulentoa. Niin sanottu ”Komarovin kone”, eli Finnairin vuokrakone lentää Helsingistä New Yorkiin.

– Näillä näkymin, joo. Vähän on tullut puuhattua. Kukaan ei tiedä mitään varmaa. Kukaan ei oikein tiedä mistään mitään, karanteeneista ja muista, Komarov kommentoi HS:lle viitaten rooliinsa sekä NHL-kauden jatkumisen ympärillä vallitsevaan epätietoisuuteen.

Mainos alkaa

Tämän hetken tietojen mukaan NHL:n harjoitusleirien pitäisi alkaa 10. heinäkuuta ja kauden käynnistyä saman kuun lopussa. Komarov on saanut haalittua suuren joukon suomalaispelaajia mukaan, mutta hän ei halua kertoa osallistujien nimiä.

– Ne, ketkä ovat halunneet, ovat päässeet mukaan. Ihan hyvä porukka on lähdössä, Komarov tyytyi toteamaan.

HS:n tietojen mukaan lennolle ovat lähdössä muun muassa Carolinan Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen, Columbuksen Markus Nutivaara, Dallasin Roope Hintz ja Esa Lindell, Montrealin Jesperi Kotkaniemi sekä Nashvillen Mikael Granlund, joka on myös toiminut operaatiossa Komarovin tukena.

Suomalaispelaajista Boston-vahti Tuukka Rask on jo palannut Bostoniin ja Floridan Aleksander Barkov puolestaan vietti koko koronatauon kotonaan Yhdysvalloissa.

Koronavirus pitää Yhdysvaltoja yhä vahvasti otteessaan, joten voimassa on laajoja karanteenisäännöksiä, jotka riippuvat usein osavaltioista. Yhden tiedon mukaan yksityiskoneella saapuvat pelaajat eivät joutuisi karanteeniin, mutta Komarov korosti HS:lle, ettei tiedä asiaa varmaksi.

– Joukkueen puolesta ovat testit ja kaikki järjestetty. Voi olla, että siinä menee muutama päivä, kun halutaan olla varman päälle, mutta en tiedä tarkasti, miten kaikki toimii, Komarov sanoo.

NHL-pelaajien paluuseen liittyy myös Yhdysvaltain viisumikäytäntö.

– Ne pelaajat, joilla oli täksi kaudeksi hankittu viisumi kesäkuun loppuun, joutuvat palaamaan takaisin USA:han ennen kesäkuun loppua. Sen jälkeen he saisivat pelata kauden loppuun erikoisjärjestelyin, pelaaja-agentti Tomi Haula paljasti HS:lle.

Lue myös: Kaapo Kakon diabetes ei estä pelaamista – Rangers odottaa Kakkoa mukaan playoffeihin