Lentopalloliitto laittoi Lauri Kermisen ulos maajoukkueesta – sama kohtalo odottamassa maailman parasta jääpalloilijaa Tuomas Määttää

Lentopalloliitto Lauri Kerminen
Kuva: Getty Images

Lentopalloliitto julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jossa se kertoi, että libero Lauri Kerminen on ulkona maajoukkueen kuvioista.

Viime kaudella Venäjällä pelannut Kerminen on tällä hetkellä ilman seuraa, mutta mies pitää avoimena paluun Venäjälle. Tämä käy ilmi Lentopalloliiton tiedotteesta, jossa se ilmoittaa suomalaistähden olevan toistaiseksi ulkona maajoukkuetoiminnasta.

– Lauri Kerminen ei osallistu tällä hetkellä Lentopalloliiton hallituksen päätöksellä maajoukkueen toimintaan, koska on ilmoittanut neuvottelevansa peliuransa jatkosopimusta, eikä Venäjä ole poissuljettu vaihtoehto, liiton tiedotteessa todetaan.

Kerminen on yksi Suomen parhaimmista lentopalloilijoista, mutta liiton päätös on ymmärrettävä, koska Venäjällä nykyisessä tilanteessa pelaaminen pitäisi olla mahdotonta.

Sama kohtalo on odottamassa maailman parasta jääpalloilijaa Tuomas Määttää, joka teki jatkosopimuksen SKA-Neftjanikin kanssa. Jääpalloliitto ei ole tehnyt vielä lopullista päätöstä, mutta liitto on alustavasti informoinut Määttää, että maajoukkuepelit ovat toistaiseksi taputeltu.

– Hän on tätä ratkaisua tehdessään ollut tietoinen, että se todennäköinen ratkaisu liiton puolesta on, ettei hän voi edustaa Suomea maajoukkueessa, Suomen jääpalloliiton puheenjohtajan Antti Parviainen kertoo IL:lle.


Pelaajat: