Leijonien MM-leiritys jatkuu – Ketkä mahtuvat lopulliseen joukkueeseen?

Leijonien MM-leiritys jatkuu – Ketkä mahtuvat lopulliseen joukkueeseen?

Leijonien MM-leiritys jatkuu Ruotsi-otteluilla. Ketkä nykyisestä leiriryhmästä ovat pelanneet itsensä kisoihin ja keiltä vaaditaan vielä näyttöjä?

Kisakoneessa

Arttu Ilomäki

Leijonien keskikaistalla ei tähtiloistoa ole, joten vastuuta olisi tarjolla ja Ilomäki on vastannut huutoon parhaiten. Vaikka Leijonien sikariporras vielä jättäisi ovea auki rapakon takaa mahdollisesti saapuville ratsuväen miehille, niin Ilomäen näytöt pitävät hänet kaiken järjen mukaan kisakoneessa.

Henri Jokiharju

NHL-statuksella liikkuvia pakkeja ei jonoksi asti tarjolla ole, joten eiköhän “Jokihurja jr.” löydä itsensä Bratislavan koneesta kisapassi kaulassa.

Miika Koivisto

Edellämainittu NHL-pakkien puute takaa viime kisoissa marinoituneen Koiviston kisamatkan. Peliaikaa on luvassa myös Slovakian maaperällä.

Juho Lammikko

Toisen kärkiketjun kapellimestari on tässä. Suurelle yleisölle vielä tuntematon porilainen saa ison mahdollisuuden näyttää osaamistaan MM-kisoissa.

Mikko Lehtonen

Seinävarma valinta, vaikka jostain vielä löytyisikin laatikollinen halukkaita Bratislavan matkaajia. Monipuoliselle pakille on luvassa iso rooli.

Sakari Manninen

Manninen on todellinen linkkuveitsipelaaja, joka on juuri sellainen työkalu mitä valmennus kulloinkin tarvitsee. On tarve sitten puukolle, ruuvimeisselille, korkinavaajalle tai vaikka kynsiviilalle, niin Manninen sopii tarkoitukseen. Hän voi pelata keskellä tai laidalla ja missä tahansa ketjussa tuoden pöytään hyvät hyökkäyspään vaistot, kovan työmoraalin ja rutkasti vauhtia.

Veli-Matti Savinainen

Kokenut ja sopeutumiskykyinen konna voinee huoletta aloittaa mielikuvaharjoitteet, joissa hän heittää Kanadan ukkoja seinille.

 

Tsekkaa myös: Pallomeren MM-kisasivut

 

Vahvoilla

Marko Anttila

Aivan satavarmaksi ei passin leimausta voi vielä julistaa, mutta hyvässä lyönnissä oleva “Mörkö-Marko” löytänee paikkansa nelosketjun laidalta.

Kaapo Kakko

Ratkaisijoiden puute on huutava ja olisi Jukka Jalosen tapaista nähdä Kakossa valtava mahdollisuus, vaikka ällistyttävien väläytysten lisäksi ei leirillä ole tehoja vielä tullutkaan. Superlupauksen potentiaalin näkee unisinkin kiekkoskribentti, mutta ketsuppipullo-efektin toteutuminen Ruotsia vastaan ei olisi pahitteeksi.

Oliwer Kaski

Toisen kieltäytyminen avaa toiselle tien. Liigan tämän kauden sensaatiopelaajan tie olisi kivikkoisempi, jos NHL-vahvistuksia olisi tarjolla enemmän. Nyt Ruotsi-peleistä viimeinen silaus, niin tie kisakoneeseen alkaa olla taputeltu. Roolin määrittää tietysti se, että jääkö Leijonien verkkoihin vielä pakkisaalista ennen kisojen alkua.

Kristian Kuusela

Monipuolisuus olkoon päivän sana, sillä se pätee myös Kuuselan kohdalla. Pystyy pelaamaan useammassa eri roolissa ja sen myötä Kuuselallekin voitaneen alkaa sovittelemaan kisaverkkaria ylle, ellei Ruotsi-pelit mene täysin vihkoon.

Kevin Lankinen

Lankisen rooliin vaikuttaa niin paljon se intoutuuko Juuse Saros tai Pekka Rinne lähtemään kisoihin. Lankinen tosin on ilmoittanut, että ottaa riemusta kiljuen vaikka kolmoskopparinkin roolin vastaan, joten eiköhän sillä asenteella kisareissu kohdalle osu. Pieni takaportti on silti jätettävä vielä auki.

Petteri Lindbohm

Hyvänä yleispakkina Lindbohmilla on hyvät mahdollisuudet kairata itsensä lopulliseen ryhmään. Hänen tyyppisiään pelaajia kun ei valtavasti tarjolla ole.

Eetu Luostarinen

Olisiko tässä Leijonien nelossentteri? Kovasti Jalonen Luostarista siihen rooliin näyttää istuttavan, joten ei olisi iso yllätys, jos Luostarinen murtautuisi myös kisajoukkueeseen.

 

Mukana keskustelussa

Teemu Eronen

Taitoa ja pelirohkeutta piisaa, mutta riittävätkö ominaisuudet sittenkään ohittamaan edellä olevia?

Joonas Nättinen

Nättistä on istutettu kolmosketjun laitaan, mutta kilpailu alempien kenttien laiturintonteista on kova. Ehkä tässä jaossa kisa käy Nättisen kannalta liian kovaksi.

Niko Ojamäki

Rightin sisupussilla on sauma ottaa paikka joukkueesta, mutta parhaassakin tapauksessa saattaa yltää ylimääräiseksi hyökkääjäksi, ellei äidy hirmuiseen liekkiin leirillä. NHL-hyökkääjien saapuminen tarkoittaisi todennäköisesti rannalle jäämistä.

Harri Pesonen & Toni Rajala

Pesonen ja Rajala ovat ehkä selkeimmät vaa’ankielipelaajat. Taitavien hyökkääjien on lyötävä leirillä tiskiin sellaiset näytöt, ettei heitä voi sivuuttaa. Kumpikin on ollut maajoukkueringissä mukana pyörimässä ja renkaita potkimassa, mutta koska hyökkääviin rooleihin ei tungosta ole, niin tänä keväänä saattaa olla heidän hetkensä.

Jere Sallinen

Takuuvarma työmies, joka ei loista, mutta ei petäkään. Taistelee alempien ketjujen paikoista.

Arttu Ruotsalainen

Upean kauden pelannut Ilveksen sentteri joutuu vielä etsimään lisävaihteen koneestaan mikäli mielii pelikassinsa Bratislavaan liiton kustannuksella lähettää.

Tony Sund

On oikeastaan positiivinen yllätys jo sen takia, että on yhä leirityksessä mukana. Kisapaikka olisi ehdottomasti yllätys, mutta on ansainnut itselleen mahdollisuuden jatkaa valmennusjohdon vakuuttamista.

Juhani Tyrväinen

On pohjimmiltaan duunariluonne ja hoitaisi pienenkin roolin esimerkillisesti, joten ovi on raollaan, jos sopii muottiin. Taistelee alemman ketjun sentterin paikasta.

 

Kesälomalle

Eetu Laurikainen & Jussi Olkinuora

Liigan finaaleistakin on joukkueeseen tarjolla sen verran kyvykkäitä veskareita, NHL:stä puhumattakaan, että tällä kertaa näiden herrojen matka ei jatku leiriä pidemmälle.

Otto Leskinen, Jarkko Parikka, Juuso Vainio, Joel Kiviranta ja Eemeli Suomi

Vaikea nähdä kellekään heistä roolia lopullisessa joukkeessa, ellei loukkaantumisia ja kieltäytymisiä tule eteen valtavana ryppäänä. Kiitos hyvästä yrityksestä, mutta tällä kertaa vastaus on ”kiitos ei”.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut