Näiden suomalaispelaajien NHL-kausi päättyy runkosarjaan – vain muutama vahvistus tarjolla Leijoniin

Mikael Granlund San Jose Sharks

Kaikkiaan 18 suomalaispelaajan NHL-kausi päättyy runkosarjaan. Leijoniin ei kuitenkaan ole luvassa isoa ryntäystä.

Osalla joukkueista on vielä runkosarjaa pelin verran jäljellä, mutta keskiviikon vastaisena yönä ratkottiin viimeinenkin pudotuspelipaikka. Näin ollen peräti 18 suomalaispelurin kausi päättyy runkosarjaan.

Itäisen konferenssin puolella kautensa päättävät Montrealin Joel Armia ja Jesse Ylönen, New Jerseyn Erik Haula, Buffalon Henri Jokiharju ja Ukko-Pekka Luukkonen, Ottawan Joonas Korpisalo, Columbuksen Patrik Laine ja Mikael Pyyhtiä, Detroitin Olli Määttä, Pittsburghin Valtteri Puustinen ja Jesse Puljujärvi sekä Philadelphian Rasmus Ristolainen.

Mainos alkaa:

Läntisessä konferensissa rannalle jäivät San Josen Mikael Granlund, St. Louisin Kasperi Kapanen, Arizonan Matias Maccelli ja Juuso Välimäki, Seattlen Eeli Tolvanen sekä Anaheimin Urho Vaakanainen.

Vaikka nimilista onkin pitkä ja Leijonien johto luonnollisesti tähyilee NHL:n suunnalta mahdollisia vahvistuksia MM-kisoja varten, on kuitenkaan turha odottaa mitään isoa ryntäystä rapakon takaa.

Monen suomalaispelaajan sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen, mikä tarkoittaa yleensä sitä, ettei kyseistä peluria MM-kisoissa nähdä, koska riski on liian suuri. Tähän joukkoon kuuluvat Jokiharju, Kapanen, Luukkonen, Puustinen, Tolvanen, Vaakanainen Välimäki ja Ylönen. Sopimustilanteensa puolesta Leijonia MM-jäillä voisivat siis vahvistaa Armia, Granlund, Haula, Korpisalo, Maccelli, Määttä ja Puljujärvi.

Kun Leijonien leiriryhmää katsoo, niin etenkin Granlund olisi tervetullut lisä Leijoniin, sillä tällä hetkellä nimenomaan joukkueen keskikaista kaipaa vahvistusta kipeästi. Granlund pelasi myös vahvan kauden, vaikka San Jose joukkueena suoriutuikin surkeasti.

Maccelli olisi toinen kiinnostava nimi. 23-vuotias laitahyökkääjä kun oli tällä kaudella kuudenneksi tehokkain suomalainen runkosarjassa.

Leijonien GM Jere Lehtinen jo vahvistikin aiemmin, ettei Laine tule olemaan käytettävissä. Sama pätee todennäköisesti myös Ristolaiseen, joka ei ole vamman takia pelannut helmikuun alun jälkeen. Muutenkaan Ristolaista ei ole MM-kisoissa nähty.

Tsekkaa myös: Pudotuspelipaikka ratkesi karulla tavalla NHL:ssä – Philadelphia otti tasatilanteessa veskarin pois ja Washington rankaisi


Joukkueet: