Leijonien joukkueesta löytyi positiivinen koronatartunta!

Nuorten Leijonien Nuoret Leijonat Lassi Thomson Leijonien kapteenisto Nuoret Leijonat Henri Jokiharju ulkoilmapeli Leijonien Suomi-Leijonat venäjä-suomi Leijonat U20 EHT -Pallomeri.net_

Leijonien joukkueesta on löytynyt yksi positiivinen koronatartunta. Suomen Jääkiekkoliitto ilmoitti asiasta maanantaina.

Ruotsin EHT-turnauksesta palanneesta Suomen ryhmästä on löytynyt yksi koronavirustartunta. Joukkue testattiin kahdesti ennen turnausta ja kertaalleen turnauksen jälkeen. Nyt turnauksen jälkeisistä testeistä on paljastunut yksi positiivinen testitulos. Tartunnan saanut pelaaja on oireeton, kuten myös koko muu joukkue.

Ainakin toistaiseksi tuntuu olevan täysin mysteeri, että mistä tartunta on peräisin, koska Leijonien kanssa matkustaneesta Tshekin joukkueesta ei ole tartuntoja löydetty. Myös turnauksen aikana hygieniaohjeet olivat todella tiukat.

– Suomen joukkue on noudattanut koko turnauksen ajan tarkasti korona-ajan hygienia- ja suojausohjeita, esim. maskeja on käytetty aina oman hotellihuoneen ulkopuolella liikuttaessa ja matkustettaessa lukuun ottamatta pukukoppia, jäällä oloa ja ruokailutilanteita joukkueen omassa tilassa. Kaikki majoittuvat koko turnauksen ajan yhden hengen huoneisiin. Kontakteja muihin joukkueisiin oli turnauksen aikana vain pelitilanteissa, Jääkiekkoliiton tiedotteessa todetaan.

Mainos alkaa

Tartunta tarkoittaa samalla sitä, että joukkueessa olevat Liiga-pelaajat ovat ainakin seuraavat 14 päivää karanteenissa Suomen koronarajoitusten mukaisesti.