Taistelu päättyi pettymykseen – Leijonat taipui Ruotsille jatkoajalla erittäin kyseenalaisen jäähyn takia

Konsta Helenius Leijonat

Leijonat teki kaikkensa puolivälierässä Ruotsia vastaan, mutta kohtaloksi kävi jatkoajalla tuomittu erittäin kyseenalainen jäähy.

Suomen ja Ruotsin välinen MM-kisojen puolivälieräottelu äityi todelliseksi trilleriksi, jossa Ruotsi piti tahtipuikkoa suurimman osan ottelusta, mutta Leijonat puolusti sitkeästi ja taisteli loppuun asti.

Ruotsi iski ottelun avausmaalin myöhäisessä vaiheessa, kun Rasmus Dahlin pääsi vartijastaan ohi ja niittasi kiekon upeasti pelanneen Leijona-vahti Emil Larmin putkista sisään.

Mainos alkaa:

Suomi käänsi tämän jälkeen paineen ansiokkaasti kohti Ruotsin maalia ja viimeiselä minuutilla työ tuotti tulosta, kun Hannes Björninen ohjasi kiekon nuottaan tasoittaen pelin.

Jatkoajalla Leijonat hallitsi kiekkoa ensimmäiset minuutit, mutta ei saanut paikkoja aikaan. Ruotsi otti tämän jälkeen homman haltuun ja pääsi pelaamaan ylivoimaa, kun Konsta Helenius passitettiin jäähylle koukkaamisesta.

Tv-uusintojen perusteella jäähy vaikutti hyvin kyseenalaiselta, sillä Helenius ei näyttänyt välttämättä edes osuvan ruotsalaispelaajan käteen. Noin puolet ylivoimasta Leijonat kesti, mutta lopulta Joel Eriksson Ek ohjasi kiekon Larmin nokan edestä sisään päättäen Suomen turnauksen.

Leijonat taipui Ruotsille jatkoajalla. Maali syntyi tästä jäähystä tulleen ylivoiman aikana:

Katso myös: Slovakia iski järjettömän tuurimaalin – Kanadan Brandon Hagel huitoi kiekon omaan rysään


Joukkueet: