Leijonat varmisti paikan puolivälieriin – alkulohkossa vielä kovat panokset

Leijonat varmisti paikan puolivälieriin – alkulohkossa vielä kovat panokset

Leijonat varmisti lauantaina paikan puolivälieriin, kun USA kaatoi Tanskan numeroin 7-1. Tämä tarkoitti sitä, että Suomi ei voi enää tippua lohkossaan viidenneksi.

Leijonien paikka kahdeksan parhaan joukossa varmistui lauantaina, joten suurimmat huolet on viimeistään nyt karistettu. Alkulohkossa riittää kuitenkin vielä paljon pelattavaa, kun Suomella on kaksi ottelua jäljellä.

Mikäli Suomi voittaa molemmat ottelunsa, niin se tarkoittaa automaattisesti sitä, että Leijonat nappaa lohkovoiton. Lohkovoittoa voidaan pitää todella arvokkaana asiana, sillä Suomi saisi puolivälierissä vastaansa toisen lohkon nelosen. Kaiken lisäksi puolivälierä pelattaisiin Kosicessa, joten suomalaisten ei tarvitsisi käyttää yhtä päivää matkustamiseen, vaan joukkue saisi keskittyä rauhassa turnauksen tärkeimpään otteluun.

Toisessa lohkossa asetelmat ovat vielä täysin auki, joten vastustajaa on vielä mahdoton arvioida. Tosin Venäjä on napannut voiton jokaisesta ottelusta, joten on erittäin epätodennäköistä, että maa jäisi lohkossa vielä neljänneksi. Todennäköisin vastustaja olisikin Sveitsi, joka jäänee kolmanneksi tai neljänneksi, ellei joukkue kykyne nappaamaan pisteitä Ruotsilta tai Venäjältä.

Myös Tshekki voisi olla mahdollinen vastustaja, mikäli maa häviää keskinäisen ottelun Sveitsille. Tuo on kuitenkin ohjelmassa vasta alkulohkon kierroksella, joten jännitystä riittää aivan tappiin asti.

Se on kuitenkin varmaa, että Suomen on voitettava sekä Ranska että Saksa, jotta lohkovoitto irtoaa. Sen ei kuitenkaan pitäisi olla mitenkään mahdoton urakka, sillä Leijonat lähtee kumpaankin otteluun selvänä ennakkosuosikkina.

Jaa tämä:

Joukkueet:

Aiheeseen liittyvät julkaisut