Leijonat kokoontuvat NHL-pelaajien voimin olympialaisia silmällä pitäen – Rasmus Ristolainen jäi ilman kutsua

Joonas Kemppainen Nuorten Leijonien Nuoret Leijonat Lassi Thomson Leijonien kapteenisto Nuoret Leijonat Henri Jokiharju ulkoilmapeli Leijonien Suomi-Leijonat venäjä-suomi Leijonat Pikkuleijonat U20 EHT -Pallomeri.net_

Leijonat on aloittamassa valmistautumisen kohti ensi vuoden alussa pidettäviä talviolympialaisia. Ensimmäinen tapahtuma on tiedossa elokuun alussa.

Suomen Jääkiekkoliitto järjestää NHL-pelaajille tapaamisen elokuun alussa Hämeenlinnassa. Mukaan kutsuttiin 44 pelaajaa, jotka ovat tiukimmin mukana taistelemassa paikasta olympialaisiin, mikäli NHL-pelaajat saavat luvan lähteä turnaukseen.

Mukana on aivan kirkkaimmat suomalaistähdet, mutta yhteen poissaoloon kiinnittyy suurin huomio. Nimittäin Philadelphia Flyersiin kaupattu Rasmus Ristolainen ei saanut kutsua mukaan tapaamiseen.

– Ei tässä sen ihmeellisemmästä ole kyse. Olemme monesti aiemmin kutsuneet ”Rassen” maajoukkuetapahtumin, eikä hän ole tullut. Päätimme, että tähän tapahtumaan hän ei saa kutsua, mutta se ei poista mitään. Syksyllä näemme taas Rassen pelejä, kun menemme jossain vaiheessa Jukka Jalosen kanssa Pohjois-Amerikkaan, kommentoi Leijonien GM Jere Lehtinen Ilta-Sanomille.

Lehtinen ei kuitenkaan poissulje sitä, että Ristolainen voisi olla mukana lopullisessa joukkueessa.

– Ei missään nimessä. Ei tässä sen isommasta asiasta ole kyse. Olemme Jukan kanssa nähneet Rassen pelejä, ja syksyllä taas pelit jatkuvat normaalisti ja silloin näemme häntäkin enemmän, Lehtinen sanoi IS:lle.

Osa kutsutuista pelaajista ei pääse tapaamiseen, sillä Tuukka Rask, Joonas Donskoi, Kasperi Kapanen ja Erik Haula ovat parhaillaan Pohjois-Amerikassa.

Leijonat valmistautuu olympialaisiin tällä ryhmällä:

Maalivahdit

Ville Husso
Joonas Korpisalo
Mikko Koskinen
Kaapo Kähkönen
Kevin Lankinen
Antti Raanta
Tuukka Rask
Juuse Saros

Puolustajat

Jani Hakanpää
Miro Heiskanen
Henri Jokiharju
Olli Juolevi
Mikko Lehtonen
Esa Lindell
Niko Mikkola
Olli Määttä
Markus Nutivaara
Juuso Riikola
Urho Vaakanainen
Sami Vatanen
Juuso Välimäki

Hyökkääjät

Sebastian Aho
Joel Armia
Aleksander Barkov
Joonas Donskoi
Mikael Granlund
Erik Haula
Roope Hintz
Kaapo Kakko
Kasperi Kapanen
Joel Kiviranta
Leo Komarov
Jesperi Kotkaniemi
Janne Kuokkanen
Patrik Laine
Juho Lammikko
Artturi Lehkonen
Anton Lundell
Eetu Luostarinen
Jesse Puljujärvi
Mikko Rantanen
Arttu Ruotsalainen
Teuvo Teräväinen
Eeli Tolvanen