Leijonat on voiton päässä olympiafinaalista – tsekkaa lähtökohdat välierään

NHL Suomi VIP MM-kisojen Leijonien Ilves viikonlopun Suomi Leijonat olympialaisissa jääkiekko
Kuva: Getty Images

Leijonat on edennyt vakuuttavalla tavalla olympialaisissa voitosta toiseen. Nyt unelma finaalipaikasta on enää yhden voiton päässä.

Suomesta on tullut kenties jo turnauksen suurin mestarisuosikki, sillä sen verran vakuuttavaa joukkueen tekeminen on ollut. Myös kaavio suosii Leijonia, sillä välierässä vastaan asettuu Slovakia, joka on selvästi ennakolta heikompi kuin toisessa välierässä pelaavat Ruotsi ja Venäjä.

Suomi on pelannut turnauksessa toistaiseksi mainiosti ja selvästi kovissa paikoissa tehoa on löydetty lisää koneesta. Sveitsi-ottelussa luulot lyötiin pois kahden erän aikana. Vaikka Sveitsi nousi päätöserässä pelissä kuskin paikalle, niin Suomen johtoasemassa pelaaminen oli kypsää.

Slovakia kärsi turnauksessa alussa tappiot sekä Suomelle että Ruotsille. Näissä otteluissa maa oli täysin voimaton, joten jokin ihme tarvisi keksiä, jotta maa voisi selvitä finaaliin.

Tasoero on jokaisella mittarilla selvästi Suomelle, mutta peli on ensiksi pelattava, jotta voidaan kääntää katseet finaaliin.

Kun otetaan vielä katse numeroihin, niin Leijonien voitolle voi antaa vielä enemmän todennäköisyyksiä. Suomen ylivoima on koko turnauksen 2. parasta, kun taas Slovakia ei ole vielä osunut kertaakaan ylivoimalla. Myös maalivahtipelissä on valtaisa ero Leijonien hyväksi. Nämä osa-alueet ovat merkittävässä roolissa kovissa peleissä, joten pullat ovat Leijonien kannalta loistavasti uunissa.

Voita upea pipolätkäsetti

Ulkolätkäkausi käy kiivaimmillaan, joten jokaiselle varmasti kelpaisi uudet varusteet kaveriporukan peleihin. Nyt on mahdollisuus voittaa huikea pipolätkäsetti, joka pitää sisällään pipon, kiekon ja Warriorin huippumailan. Tarkoituksena on veikata Suomi-Slovakia-pelin tapahtumia. Tsekkaa tarkemmat ohjeet tästä!