Leijonat esitteli käsittämättömän kirin – Ruotsi on lyöty!

Leijonien olympialaiset Suomi Leijonilta Leijonat Sakari Manninen / Pallomeri.net
Kuva: Getty Images

Leijonat teki mahdottomasta totta sunnuntaina, kun joukkue nousi täydellisestä kuilusta 4-3-jatkoaikavoittoon Ruotsia vastaan.

Suomen ja Ruotsin pelissä oli valtavat panokset, sillä voittaja veisi lohkon ja tappiolla olisi kenties suuntana ylimääräinen neljännesvälierä. Avauserä mentiin tasaisissa merkeissä ja lopulta myös maalittomissa sellaisissa.

Toisessa erässä alkoikin sitten tapahtumaan, kun Ruotsi alkoi takomaan ylivoimalla tulosta. Markus Granlundin ulosajo toi entistä enemmän tummia pilviä Suomen ylle. Lopulta Ruotsi lähti päätöserään 3-0-johdossa ja Suomen peli oli totaalisen sekaisin.

Kolmannessa erässä tapahtui jotain todella ihmeellistä, sillä vaikka Suomen kiri käynnistyi myöhään, niin se oli sitäkin hurjempi.

Ensiksi Teemu Hartikainen osui ylivoimalla ja herätteli toiveita noususta. Kun seuraavakin ylivoima hyödynnettiin Iiro Pakarisen toimesta, niin tilanne oli jo 3-2. Huima kiri huipentui reilu minuutti myöhemmin, kun Pakarinen tinttasi sensaatiomaisesti pelin tasoihin. Näin ollen voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Lopulta uskomaton kiri sai arvoisensa päätöksen, kun Harri Pesonen painoi kiekon ylänurkkaan ja varmisti Suomelle 4-3-voiton. Pisteet tiesivät sitä, että Suomi nappasi lohkovoiton. Myös Ruotsi selvisi yhden pisteen ansiosta suoraan puolivälieriin parhaana lohkokakkosena.

Leijonat voitti uskomattomalla tavalla Ruotsin

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen Twitteristä!