Leijonat sai NHL-vahvistuksia leiriryhmäänsä – maajoukkueen johto teki myös tylyn KHL-linjauksen

Leijonat EHT

Leijonien johtoryhmä julkisti Ruotsin EHT-turnaukseen matkaavan ryhmän. Mukaan liittyy niin Liigan finalisteja kuin NHL-pelaajiakin.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen johto on julkaissut uuden MM-leiriryhmänsä, jolla se jatkaa viikonloppuna pelattavaan Ruotsin EHT-turnaukseen.

Leijonien ryhmään liittyy myös neljä NHL-pelaajaa, kun Arizonan Harri Säteri, Buffalon Henri Jokiharju, Montrealin Joel Armia sekä Vancouverin Juho Lammikko nimettiin ryhmään. Vain Armian kohdalla on enää pari mutkaa matkassa, mutta niiden odotetaan olevan pelkkiä muodollisuuksia.

– Armian täytyy vielä läpäistä lääkärintarkastus ja osallistua seuran kauden päätöspalaveriin ennen maajoukkueeseen tuloa, Leijonien GM Jere Lehtinen kertoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Myös Hannes Björninen palaa viikon tauon jälkeen joukkueeseen. Hänen lisäkseen ryhmää täydentävät finaaleissa pelanneet TPS-hyökkääjä Markus Nurmi sekä Tapparan puolustajat Otto Leskinen ja Mikael Seppälä. Sen sijaan Niklas Friman jättää Ruotsin EHT-turnauksen väliin loukkaantumisen takia.

Joukkueen kokoonpanoa arvioidaan viimeisen leiriviikon jälkeen vielä kerran ennen MM-ryhmän nimeämistä. Lehtinen toteaa myös, että ovi on yhä avoinna NHL-vahvistuksille.

– Viimeiset pelit ovat tärkeitä näytön paikkoja mukana oleville. Yhtä lailla tarkkailemme vielä Euroopan sarjoja ja NHL:ää, miten ensimmäinen pudotuspelikierros etenee, Lehtinen sanoo.

Samalla Suomen Jääkiekkoliitto teki tylyn linjauksen KHL:n suhteen. Liitto kertoo, että ensi kaudella KHL:ssä pelaavilla suomalaispelaajilla ei ole mitään asiaa Leijona-paitaan.

Leijonien johtoryhmä otti samaan hengenvetoon kantaa myös Miro Aaltosen sopimukseen KHL-seura HK Avtomobilistin kanssa. Seura näet julkaisi Aaltosen sopimuksen sunnuntaina.

– Hän solmi sopimuksen kaudesta 2022–23 ennen olympialaisia ja purkutoimet aloitettiin välittömästi Ukrainan sodan käynnistyttyä. Lopullinen sinetti sopimuksen purulle pitäisi olla päivien tai jopa tuntien kysymys, Lehtinen kommentoi.

Leijonat Ruotsin EHT-turnaukseen:

Maalivahdit
29 Harri Säteri
30 Niclas Westerholm
35 Frans Tuohimaa
45 Jussi Olkinuora

Puolustajat
2 Ville Pokka
4 Mikko Lehtonen
7 Oliwer Kaski
10 Henri Jokiharju
18 Vili Saarijärvi
28 Otto Leskinen
38 Juuso Hietanen
42 Sami Vatanen
50 Mikael Seppälä
55 Atte Ohtamaa
81 Kalle Maalahti

Hyökkääjät
12 Marko Anttila
15 Miro Aaltonen
20 Niko Ojamäki
21 Jere Innala
23 Markus Nenonen
24 Hannes Björninen
25 Toni Rajala
40 Joel Armia
51 Valtteri Filppula
52 Petrus Palmu
61 Markus Nurmi
65 Sakari Manninen
70 Teemu Hartikainen
76 Jere Sallinen
80 Saku Mäenalanen
82 Harri Pesonen
91 Juho Lammikko

Tsekkaa myös: Venäjän maalivahti toteutti veskarin unelman – kiekko komeasti Valko-Venäjän reppuun harjoituspelissä


Joukkueet: