Leijonat palaa YLE:n kanaville!

Rullaleijonat Rullakiekon MM-kisat / Pallomeri.net
Leijonat urheilukalenteri / Pallomeri.net

Suomen Jääkiekkoliitto ja Yleisradio ovat solmineet 3+2 -vuotisen sopimuksen Leijona-otteluiden TV-oikeuksista. Suomalaisille kiekkofaneille sopimus on iloinen uutinen: jääkiekon maajoukkueiden pelit palaavat ensi kauden alusta alkaen vapaasti katsottaville kanaville.

– Lajin näkyvyydelle tämä on loistava asia – jatkossa maajoukkuekiekkoa voi seurata ympäri vuoden jokaisessa kodissa, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola iloitsee.

Sopimus kattaa A-maajoukkueen osalta vuotuisen Euro Hockey Tourin ja keväällä pelattavat Euro Hockey Challenge -ottelut. Lisäksi Ylellä on erillinen sopimus Olympialaisten mediaoikeuksista.

Miesten MM-kisojen Suomen mediaoikeudet omistaa kevääseen 2017 asti MTV Oy, jolla on sopimus asiasta Kansainvälisen Jääkiekkoliiton mediaoikeuksia hallinnoivan Infront Sports AG:n kanssa.

Näkyvyyttä myös nuorten ja naisten maajoukkueille

A-maajoukkueen ohella myös naisten ja nuorten maajoukkueiden otteita voi jatkossa seurata televisiosta.

– Esimerkiksi vuoden vaihteessa Helsingissä pelattavien Nuorten Jääkiekon MM-kisojen Suomen ottelut näkyvät vapaasti jokaisessa kodissa, Kummola kertoo.

– On upeaa, että jääkiekko – ja erityisesti maajoukkuejääkiekko – palaa merkittäväksi osaksi Ylen vuosittaista urheilutarjontaa ja vapaasti jokaisen suomalaisen saataville. Leijonien EHT-turnaukset, Nuorten Leijonien MM-kotikisat, naisten ja nuorten MM-kisat: Paljon on luvassa hienoja urheilun suurimpia tunteita Suomen suosituimmasta lajista. Tämä on meille iso juttu ja pitkäaikainen tavoite, toteaa puolestaan Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

Ylen ja Jääkiekkoliiton välinen sopimus astuu voimaan 1. heinäkuuta 2015.