Torijuhlat tulossa? Leijonat lähtee vedonlyöntimarkkinan suurimpana mestarisuosikkina MM-turnaukseen

Suomi Leijonien otteluohjelma Leijonat MM-finaali lohkot
Kuva: Getty Images

Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät perjantaina 13. toukokuuta. Tästä käynnistyy reilun kahden viikon tiivis rupeama.

Suomessa päästään nauttimaan taas vuosien tauon jälkeen MM-kisahuumasta, kun maailmanmestaruudesta taistellaan Tampereella ja Helsingissä. Suomi pelaa kaikki pelinsä hulppeassa Nokia Arenassa, jossa pelataan myös turnauksen finaali.

Leijonat voitti helmikuussa olympiakultaa, joten kiekkofanit odottavat menestystä myös MM-kotikisoissa. Myös vedonlyöntimarkkina on vahvasti Suomen maailmanmestaruuden kannalla, sillä esimerkiksi Coolbetilla Suomen MM-kullasta saa pienimmän kertoimen, 3.50.

Suurimmat haastajat ovat ennakkoon Kanada, jolle Coolbet antaa kertoimeksi 4.00. Kanada onkin hallitseva maailmanmestari, sillä maa kaatoi vuoden 2021 MM-finaalissa Suomen jatkoajan jälkeen numeroin 3-2. Myös Kari Jalosen luotsaama Tshekki voidaan nostaa suurimpien haastajien joukkoon. Tshekin mestaruudesta saa kertoimeksi 5.50.

Kestääkö Leijonat paineet?

Leijonien kohdalla yksi suurimmista kysymyksistä on, että miten joukkue kestää valtaisat kotiyleisön paineet. Kaikki odottavat maailmanmestaruutta, mutta tuo on helpommin sanottu kuin tehty. Se on varmaa, että Jukka Jalonen on valmistanut joukkonsa aivan viimeisen päälle iskuun. Pudotuspeleissä pelit ovat kuitenkin pienestä kiinni ja puolivälieristä eteenpäin virheisiin ei ole varaa.

Suomelle ei ole montaa NHL-vahvistusta tulossa, joten joukkuepelaamisen on oltava timanttia. Esimerkiksi Kanada, USA, Tshekki ja Ruotsi tuovat vahvistuksia reippaammin Pohjois-Amerikasta, joten laatua kilpailijoilta löytyy.