“Yllätys, k******t!” – UEFA sulki Legia-fanien katsomonosan, fanit iskivät näyttävästi takaisin

Legia-fanit vs UEFA

Legia Varsovan fanikatsomo suljettiin UEFA:n käskystä Konferenssiliigan ottelussa, mutta fanit kiersivät käskyn näyttävällä tavalla.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA puuttui Legia Varsovan fanien toimintaan kovin konstein, tai niin liitto ainakin luuli. UEFA näet käski sulkemaan fanien kansoittaman päätykatsomon torstai-illan Konferenssiliigan pudotuspeliottelussa Moldea vastaan.

Taustalla oli aiemman pudotuspelikierroksen ottelu AZ Alkmaaria vastaan, jossa Legian fanit aiheuttivat levottomuuksia. UEFA:n käskystä päätykatsomoon pääsivät ainoastaan 14-vuotiaat ja sitä nuoremmat katsojat.

Ennen ottelua näytti siltä, että UEFA:n mahtikäsky oli tehnyt tehtävänsä, sillä tyhjille penkkiriveille oli asetettu iso lakana, jossa luki “voititte tällä kertaa, UEFA”.

Tämä oli kuitenkin silkkaa silmänlumetta. Juuri ennen ottelua näet paljastui, että fanit olivat siirtyneetkin vain stadionin pitkälle sivulle, eivätkä he epäröineet tuoda asiaa julki. Stadionin ulkopuolelta ammuttiin katsomon ylle ilotulitteita ja katsomoon muodostettiin valtava tifo, jossa luki fanien viesti UEFA:lle.

– Yllätys, k******t!, tifossa julistettiin.

Fanien tempaus ei kuitenkaan siivittänyt joukkuetta voittoon, sillä Molde peittosi Legian maalein 3-0 ja jatkaa neljännesvälieriin yhteismaalein 6-2.

Legia-fanit uhmasivat UEFA:n käskyä siirtymällä toiseen katsomonosaan ja tekivät asian hyvin selväksi:

Katso myös: Saranasormi! – Mainz-veskari hörppäsi Robert Andrichin kudin nolosti Bundesliigassa


Joukkueet: