Jääkiekkoliitto teki yllätysnimityksen – Lauri Mikkola on Nuorten Leijonien uusi päävalmentaja

Lauri Mikkola Ilves-Kärpät lehdistötilaisuus / Pallomeri.net

Jääkiekkoliitto tiedotti maanantaina, että Lauri Mikkola on nimetty Nuorten Leijonien uudeksi päävalmentajaksi.

Suomen Jääkiekkoliitto on nimennyt Lauri Mikkolan Nuorten Leijonien uudeksi päävalmentajaksi. Mikkolan sopimus on mallia 1+2. Mikkola toimi viime kaudella joukkueen apuvalmentajana.

Mikkolan nimitystä voi pitää yllätyksenä, sillä hänen ainoa edustustason päävalmentajakokemuksensa on hyvin lyhyt. Aiemmin urallaan Mikkola on toiminut Kärppien organisaatiossa U16- ja U20-joukkueiden päävalmentajana, Kärppien liigajoukkueen apuvalmentajana sekä vajaan kauden ajan 2021–22 päävalmentajana, kunnes Lauri Marjamäki korvasi hänet loppukaudesta.

Liitto tiedotti samalla lukuisista muista palkkauksista. Mikael Kotkaniemi on U17-maajoukkueen uusi päävalmentaja. Hänen sopimuksensa kattaa seuraavat kaksi kautta. U18-ryhmän uusi pääkäskijä on Marko Kauppinen, joka luotsasi aiemmin samaa 2006 syntyneiden ikäluokkaa viime kaudella.

Valmennusnimityksiä nähtiin myös tyttömaajoukkueiden puolella. Mira Kuisma jatkaa Tyttöleijonien päävalmentajana ja sopimus on tästä lähtien päätoiminen. Team Kuortaneen ja U16-kartoitusluokan vetovastuun ottaa Juuso Nieminen.

Tsekkaa myös: Cameron Hughes sooloili AHL-finaalissa upean osuman


Joukkueet: