Lauri Markkasen tulos Cooperin testissä on selvillä – lunasti kuntoisuusloman

Lauri Markkasen Lauri Markkanen All Star
Kuva: Getty Images

Lauri Markkasen armeijaan meno on aiheuttanut keskustelua ympäri maailman, mutta Suomessa tietysti suurin huomio kiinnittyy Cooperin testiin.

Cooperin testin juokseminen armeijassa on perinne, jolla mitataan alokkaiden fyysistä kuntoa. Myös armeijan vihreisiin astunut Markkanen joutui ensimmäistä kertaa elämänsä aikana juoksemaan Cooperin testin.

NBA-tähden tulos herätti keskustelua jo etukäteen ja mielenkiinto nousi jopa niin suureksi, että tuloksen ennustaminen nousi vedonlyöntiyhtiöiden kohdelistalle.

Nyt suomalaisen koristähden Cooperin testi on ohi, joten polttavaan kysymykseen saatiin vastaus. Pallomeren luotettavien armeijalähteiden mukaan Markkanen juoksi todella kelvollisen tuloksen, sillä 12 minuutin aikana metrejä kertyi 3070.

Armeijassa vähintään 3000 metrin tuloksesta palkitaan kuntoisuuslomalla, joka tietää yhtä ylimääräistä vapaapäivä kasarmilta. Toki Lauri Markkasen kohdalla vapaiden saaminen ei ole varmastikaan mikään suuri ongelma, sillä onhan miehellä jo uransa puolestakin mahdollisuus saada paljon vapaata urheilukoulusta.


Pelaajat: