Susijengi nujersi Kroatian trillerissä – Lauri Markkanen ratkaisi kylmänviileästi 4,3 sekuntia ennen loppua

Lauri Markkanen Susijengi

Susijengin supertähti Lauri Markkanen osoitti jälleen olevansa kovan luokan ratkaisija upotettuaan loppuhetkillä voiton taanneen kolmosen.

Suomi otti huikean voiton koripallon MM-karsinnan ensimmäisen vaiheen päätösottelussa. Kroatia näytti jo painelevan voittoon, mutta Susijengi repi itsensä peliin mukaan ja kairasi dramaattisen voiton.

Lauri Markkanen näet naulasi voittokolmosen kylmänviileästi sukkaan 4,3 sekuntia ennen summeria. Kroatia pääsi vielä vapaaheittoviivalle sekunti ennen loppua, mutta Ivica Zubac heitti molemmat heittonsa ohi ja näin Susijengi vei trillerin nimiinsä pistein 81–79.

Suomi oli jo varmistanut paikkansa karsinnan toisella kierroksella, Kroatia ei. Ottelu ei toki ollut Suomellekaan panokseton, sillä ensimmäisen karsintavaiheen pisteet lähtevät mukaan toiselle kierrokselle.

Suomen lisäksi jatkopaikan poimivat Slovenia ja Ruotsi. Kroatia jäi lohkojumboksi ja putosi ulos karsinnasta.

– Voidaan olla erittäin tyytyväisiä viiden voiton saldoon kuudesta ottelusta – etenkin kun joukkue ja kokoonpano ja valmennusjohtokin ovat eläneet karsintojen aikana. Jos Kroatian, Slovenian ja Ruotsin muodostamasta lohkosta saa viisi voittoa matkaan MM-jatkokarsintoihin, voi unelmoida entistä isommin ja jatkaa elokuussa siitä, mihin tänään jäätiin, päävalmentaja Lassi Tuovi summasi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen kanssa samassa lohkossa toisella kierroksella ovat Slovenian ja Ruotsin ohella Israel, Saksa ja Viro. Kolme parasta poimii itselleen paikan MM-lopputurnauksessa. Karsinnan toinen vaihe alkaa 25. elokuuta.

Lauri Markkanen upottaa upean loppuhetkien kolmosen ja ratkaisee voiton:

Katso myös: F1-kisassa järjetön protesti – aktivistit juoksivat radalle istumaan


Pelaajat:
Joukkueet: