Susijengiltä sensaatiomainen voitto! Lauri Markkanen pelasi täysin uskomattoman ottelun

Espanja Lauri Markkanen Susijengi
Kuva: Getty Images

Lauri Markkanen johdatti Susijengin kahdeksan parhaan joukkoon koripallon MM-kisoissa, kun Kroatia kaatui lukemin 94-86.

Suomi lähti neljännesvälieriin altavastaajana, mutta tämä ei tekemisessä näkynyt alkuunkaan. Suomi sai otteluun loistavan startin, joka valoi itseluottamusta tekemiseen.

Pikku hiljaa Kroatian pelaaminen alkoi kuitenkin paranemaan ja maa nousi rinnalle. Tässä vaiheessa asetelma alkoi olemaan selvä, sillä Suomen pelaaminen oli pitkälti Lauri Markkasen varassa. Suomalaistähti teki kerta toisensa jälkeen huikeita koreja pitäen kroatialaisia pilkkanaan.

Kroatia ei millään onnistunut murtamaan Suomen selkärankaa, vaan Susijengi taisteli urhoollisesti. Markkanen piti huolen siitä, että pisteitä tuli tasaisesti tilille ja johto pysyi päällä.

Loppuhetkillä myös muilta suomalaisilta nähtiin kovia koreja, jonka johdosta Kroatian takamatka kasvoi liian suureksi.

Näin ollen Suomi nappasi sensaatiomaisen voiton ja eteni ensimmäistä kertaa historiansa aikana koripallon EM-kisoissa puolivälieriin. Markkanen kirjautti otteluun hurjat 43 pistettä, joka oli kaikkien aikojen korkein Suomen maajoukkueessa tehty pistemäärä yhdessä ottelussa.

Susijengin taival jatkuu puolivälierissä Espanjaa vastaan. Tuo taisto on ohjelmassa tiistaina klo 18:15.

Lauri Markkanen iski 43 pistettä Kroatiaa vastaan


Pelaajat: