IL: Lauri Lepistö arvosteli Falunin kisajärjestäjien puuhastelua rajusti – ”Tuskin on FIS:n vaatimalla tasolla”

lauri lepistö falunin hiihto maailmancup - pallomeri.net

Falunin maailmancupin kisajärjestäjien toiminta on saanut moitteita urheilijoiden taholta. Hiihtäjä Lauri Lepistö avasi osaltaan sitä, mikä on pielessä koronavirukseen suhtautumisessa.

Lauantaina puheenaiheeksi nousi liukkaat ladut, joiden seurauksena nähtiin lukuisia kolareita ja kaatumisia. Jo aiemmin tapetille olivat kuitenkin nousseet myös koronatestit, jotka on hoidettu hieman erikoisella tavalla; itse suoritettavilla testeillä.

Lauri Lepistö kommentoi Iltalehdelle järjestäjien suhtautumista koronavirukseen.

– Testihenkilöhenkilökunnan maskien käyttäminen ja muu oli sellaista… Siellä oli maskeja, mutta ne olivat kasvoilla puolittain, Lepistö sanoi.

– Ilmeisesti homma on tässä maassa vaadittavalla tasolla. Tuskin se on FIS:n vaatimalla tasolla.

Testauskäytäntökään ei muiden hiihtäjien tapaan miellyttänyt Lepistöä.

– Tämä on vähän kyseenalainen juttu. Välttämättä kukaan ei valvo sitä tilannetta tai otetaanko näytteet hyvin. Se herättää kysymyksiä, Lepistö totesi testeistä, joissa urheilijat laitettiin suorittamaan oma testauksensa, minkä jälkeen nenään tungettu puikko palautettiin putkilossa kisajärjestäjille.

Lepistö pääsi myös hieman erilaisella tavalla otsikoihin jo aiemmin tänä viikonloppuna, kun Iivo Niskanen suolasi (tai auttoi häntä, tulkitkoon jokainen itse) joukkuetoverinsa koomisella tavalla tv-haastattelussa.