Football Manager 2009:n “ihmelapset” – missä he ovat nyt?

Lauri Dalla Valle Football Manager - pallomeri.net

Sportbible teki viime keväänä mielenkiintoisen listauksen, jossa selvitettiin, missä vuosikymmen sitten tuleviksi tähdiksi hehkutetut futarit nykyään vaikuttavat. Myös Lauri Dalla Valle ja Mika Ääritalo mainittiin jutussa.

Listan pohjana käytettiin legendaarisen Football Managerin vuoden 2009 painosta ja pelaajia, jotka tuolloin oli nostettu mahdollisiksi tuleviksi supertähdiksi.

Mukaan tälle 12 pelaajan listalle pääsi peräti kaksi suomalaispelaajaa: Mika Ääritalo sekä Lauri Dalla Valle.

Ääritalosta Sportbible kirjoitti, että vaikka tätä ei ollutkaan listattu varsinaisesti “wonderkid”-nimikkeellä, hänen statsinsa olivat niin korkealla tasolla, että miehen hankkiminen omaan joukkueeseen vaivaisella puolen miljoonan hintalapulla oli käytännössä ryöstö.

“Jos halusit nostaa joukkueesi kakkosliigasta Valioliigaan kolmessa kaudessa, tämä pelaaja oli valintasi”, Sportbible kirjoittaa.

Aston Villan riveissä tuolloin jalkapalloillut Ääritalo palasi lyhyen Saksan visiitin kautta Veikkausliigaan.

Mika Ääritalon uran tilastot ja käänteet (Transfermarkt)

“Seuraava Fernando Torres”

Lauri Dalla Vallesta Sportbible puolestaan kirjoitti, että miehestä puhuttiin seuraavana Fernando Torresina – saihan hän sopimuksen juurikin Liverpooliin.

Football Managerissa Dalla Valle paukutti joukkueellesi maaleja, mutta kun tuli aika vastata näihin odotuksiin tosielämässä, ei mies onnistunutkaan sitten aivan samaan tahtiin.

Vuonna 1991 syntynyt peluri pääsi pelaamaan Liverpoolin ykkösjoukkueen paidassa lopulta ainoastaan yhden ottelun Eurooppa-liigassa, ja edustettuaan lukuisia pienempiä seuroja, hän päätti uransa vain 26-vuotiaana keväällä 2018.

Lauri Dalla Vallen uran tilastot ja käänteet (Transfermarkt)

Sportbiblen koko jutun ja muut pelaajanostot voit lukea TÄSTÄ LINKISTÄ.


Pelaajat: ,